Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Administraţiile poştale membre CRC s-au întrunit la Chişinău

24 August 2010
În perioada 24-26 august 2010, Î.S. „Poşta Moldovei" este gazda seminarelor internaţionale pentru specialiştii administraţiilor poştale membre ale Comunităţii Regionale în Comunicaţii (CRC) "Dezvoltarea pieţei poştale şi serviciilor poştale în corespundere cu aşteptările clientelei", "Dezvoltarea şi fortificarea plăţilor poştale" şi a şedinţei nr. 31/20 a Comisiei poştale CRC şi a Consiliului Operatorilor Poştali a CRC.
 
La evenimentele desfăşurate la Chişinău participă delegaţi din 11 ţări membre ale CRC, experţi ai Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale (BI UPU), reprezentanţi ai Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (MTIC) şi specialişti ai Î.S. „Poşta Moldovei" în frunte cu conducerea întreprinderii.
 
Dl Vladimir CEBAN, Director general al Î.S. „Poşta Moldovei" a salutat participanţii la seminare şi a menţionat importanţa desfăşurării unor astfel de evenimente, ce asigură continuitatea activităţii sectorului poştal şi dezvoltarea serviciilor poştale la nivel internaţional şi a mulţumit Uniunii Poştale Universale pentru organizarea seminarelor internaţionale pe teritoriul Republicii Moldova şi suportul financiar pe care aceasta l-a acordat desfăşurării prezentelor evenimente.
 
Alexandru OLEINIC, Ministrul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor a participat la deschiderea seminarelor internaţionale, unde a menţionat importanţa pe care o acordă MTIC dezvoltării sectorului poştal în Moldova. Potrivit ministrului, graţie acestui fapt a şi fost posibilă organizarea unor asemenea seminare de amploare la Chişinău. Oleinic a subliniat că „Poşta Moldovei" trebuie transformată într-o întreprindere profitabilă, care aduce beneficii înalt apreciate de consumatori şi aceasta este posibil prin implementarea în procesul de activitate a poştei a noilor tehnologiilor informaţionale.
 
În opinia ministrului schimbul de experienţă şi bunele practici care vor fi prezentate în cadrul seminarelor de la Chişinău, vor impulsiona procesul de modernizare a întreprinderii, de diversificare a serviciilor prestate de poştă populaţiei, de adaptare a acestor servicii nevoilor cetăţenilor.
Cu prilejul desfăşurării seminarelor internaţionale "Dezvoltarea pieţei poştale şi serviciilor poştale în corespundere cu aşteptările clientelei" şi "Dezvoltarea şi fortificarea plăţilor poştale" a fost pus în circulaţie plicul cu marcă fixă dedicat acestor evenimente.