Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Î.S.”Poșta Moldovei”- partenerul Publika.md în campania ”Dăruiește o poveste

21 Octombrie 2010
În perioada 27 septembrie – 14 noiembrie 2010 Publika TV  desfăşoară campania „Dăruieşte o poveste”.
 
Drept premisă pentru lansarea campaniei este faptul că mulţi dintre părinţi nu îşi permit să le cumpere o carte copiilor şi  prea puţini găsesc timp să le citească o poveste. Şi nici bibliotecile şcolare nu sunt o soluţie – statul e prea sărac pentru a dota bibliotecile cu cărţi.
 
Conceptul campaniei „Dăruieşte o poveste” lansată de Publika TV constă în a oferi copiilor din Moldova şansa de a descoperi poveştile celei mai frumoase vârste. În acest scop va mobiliza cât mai mulţi oameni să doneze cărţi pentru copiii care nu au acces la ele.
 
Campania va fi structurată pe mai multe direcţii:
 
  • Publika TV va aduna cărţile de la donatori şi le va duce copiilor;
  • Publika TV va organiza întâlniri cu scriitorii de literatură pentru copii din Moldova;
  • Vedetele Publika TV, politicieni şi artişti vor citi poveşti pentru copii. Ulterior, înregistrările audio vor fi postate pe internet, iar DVD-uri cu aceste înregistrări vor fi puse la dispoziţia caselor de copii.
 
„Dăruieşte o poveste” este o campanie de binefacere care are drept obiective încurajarea copiilor să citească, asigurarea accesului copiilor la o mai bună educaţie, încurajarea simţului civic, dotarea bibliotecilor şcolare cu cărţi.
 
În centrul campaniei se vor afla 10 copii, cu vârste între 3 şi 10 ani. Copiii provin din familii cu posibilităţi economice reduse. Pe de o parte, părinţii acestor copii nu îşi permit să le cumpere cărţi. Pe de altă parte, bibliotecile unităţilor de învăţământ unde aceştia învaţă, au un fond de carte redus.
 
Publika TV va mediatiza poveştile acestor copii şi îi va invita pe telespectatori să doneze cărţi pentru aceştia, dar şi pentru bibliotecile şcolare din localităţile lor.
 
În paralel, în fiecare seara Publika TV va difuza o rubrică de 5 minute în cadrul căreia una dintre vedetele postului şi dintre vedetele naţionale va citi o poveste pentru copii.
 
De asemenea, campania va fi susţinută prin fillere despre poveşti celebre şi autori de cărţi pentru copii.
 
Î.S. „Poşta Moldovei” este partenerul Publica TV în desfăşurarea campaniei „Dăruieşte o poveste”. Întreprinderea vine în întâmpinarea donatorilor de cărţi cu scutirea de taxe pentru expedierea coletelor ce conţin cărţi cu destinaţia Publika TV. Am decis să participăm la acest proiect, dăruind o speranţă în viitor, o carte, un basm, o poveste copiilor ce au nevoie de ea.