Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Delegaţia Î.S.„Poşta Moldovei” a participat la şedinţele grupului de lucru Calitatea Serviciului PostEurop

25 Octombrie 2010
Delegaţia Î.S. „Poşta Moldovei”, reprezentată de Dna Ludmila Corceac, Director general adjunct al Î.S „Poşta Moldovei” a participat la şedinţele grupului de lucru Calitatea Serviciului PostEurop, care s-au desfăşurat în perioada 18 - 20 octombrie 2010, la Paris, Franţa. Şedinţa a fost organizată de PostEurop în colaborare cu Uniunea Poştală Universală şi operatorii poştali naţionali din Europa şi CSI.
 
Din ţările participante la şedinţa grupului de lucru Calitatea Serviciului, au fost prezente administraţia poştală a Belorusiei, Ucrainei, Rusiei, Franţei, Sloveniei, Lituaniei, Turciei, Serbiei, etc.
 
În cadrul şedinţelor PostEurop de la Paris, au fost puse în discuţie mai multe subiecte din activitatea poştală, şi anume:
 
  • problemele ce ţin de transportarea poştei prin liniile aeriene,
  • examinarea proiectului de creare a unei Corporative Internaţionale Poştale Aeriene,
  • implementarea Sistemei Globale de Monitorizare a Calităţii, creată de UPU, cu instalarea porţilor electronice pentru monitorizarea termenelor de trecere a trimiterilor poştale,
  • automatizarea Centrelor de Sortare din Slovacia.
  • experienţa în domeniul sistemului de măsurare al calităţii al PostEurop, HQ-HQ. La acest segment administraţia poştală a Republicii Moldova colaborează cu administraţiile poştale din Germania, Polonia şi Estonia.
 
 
În cadrul şedinţei PostEurop s-a menţionat faptul că este în proces de semnare Acordul dintre UPU şi IATA, în vederea colaborării în domeniul transportării trimiterilor poştale.
 
Întrunirea grupului de lucru Calitatea Serviciului de la Paris a fost un bun prilej de a trece în revistă rezultatele obţinute în domeniul calităţii, problemele care mai trebuie rezolvate şi de a prelua cele mai bune experienţe de la administraţiile poştale ce au obţinut deja rezultate pozitive la acest capitol.