Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Deschiderea Centrului de Sortare din Istambul, Turcia

21 Februarie 2011
În perioada 18-20 februarie 2011, delegaţia Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, reprezentată de dna Ludmila Corceac, Prim-director general adjunct al întreprinderii şi dna Ludmila Druc, şef Biroul Relaţii Internaţionale şi protocol, a participat la Ceremonia Oficială de deschidere a Centrului de Sortare din Istambul, Turcia.
 
Ceremonia de deschidere a Hadimkoy Postal Sorting Center din Istambul a fost oficiată de prezenţa Ministrului Transporturilor, Dl Binali YILDIRIM şi Dl Osman TURAL, Directorul general al Turkish Post.
 
La deschiderea Centrului Sortare au fost invitaţi delegaţi din mai multe administraţii poştale din Kazahstan, Kirghizistan, Bulgaria, Macedonia, Cipru, Slovenia, etc.
 
Delegaţia din Moldova a avut onoarea de a da start funcţionării instalaţiilor destinate pentru sortarea poştei, din cadrul Centrului de Sortare din Istambul.
 
În discursul său, dl Osman Tural, a menţionat că, deschiderea unui astfel de Centru de Sortare modern oferă posibilitatea Poştei Turciei de a ameliora semnificativ calitatea prestării serviciilor poştale şi este un exemplu demn de urmat pentru alte administraţii poştale din lume.
 
Relaţiile de parteneriat între administraţiile poştale ale Turciei şi Moldovei s-au fortificat prin semnarea unui Memorandum de Înţelegere între acestea. Prezentul Memorandum are drept scop asistenţa tehnică şi efectuarea schimbului de experienţă între cele două administraţii poştale. În urma acestui Memorandum de Înţelegere, Poşta Moldovei a primit din partea Poştei Turciei, drept donaţie,  50 de calculatoare.