Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Î.S. „Poșta Moldovei„ participă la seminarul internaţional „Concurenţă şi Reglementarea în Sectorul Poştal”

2 Iulie 2012
În perioada 25-29 iunie 2012, la Izmir, Turcia s-a desfăşurat seminarul internaţional cu tematica „Concurenţă şi Reglementarea în Sectorul Poştal”.  
 
La seminar au participat reprezentanţi ai operatorilor poştali din Europa, din ţările arabe şi din Asia, precum şi experţi din cadrul UPU, PostEurop şi alte companii din Turcia.
 
Delegaţia Republicii Moldova a fost reprezentată de către Dl Vladimir Ceban, Director general al Î.S. „Poşta Moldovei” şi Dna Ludmila Buzu, Director  general adjunct al Î.S. „Poşta Moldovei”. În cadrul seminarului, s-au discutat subiecte importante din sectorul poştal mondial şi în special provocările strategice cu care se confruntă administraţiile poştale şi modificările irevocabile care se datorează inovaţiilor tehnologice.
 
Delegaţia Î.S. „Poşta Moldovei” participă al treilea an consecutiv la seminarul organizat de către Administraţia Poştală a Turciei. Domnul Vladimir Ceban a făcut o prezentare, impărtăşind experienţa Î.S. „Poşta Moldovei„ în domeniul prestării serviciului poştal universal în mediul concurenţial, problemele cu care se confruntă sectorul poştal al ţării şi soluţiile pe care operatorul poştal naţional le găseşte, pentru ca cetăţenii republicii să poată beneficia de un serviciul poştal universal accesibil conform tuturor criteriilor.
 
Programul seminarului a cuprins problemele actuale cu care se confruntă sectorul poştal mondial. În ultimele decenii, serviciile poştale au suferit schimbări radicale din punct de vedere normativ, operaţional şi tehnologic în întreaga lume.
 
Unul dintre subiectele discutate la seminar a fost pregătirea către cel de-al 25-lea Congres al Uniunii Poştale Universale, unde ţările participante şi-au prezentat propunerile ce vor fi înaintate la Congresul de la Doha, vis-a-vis de Strategia Poştală de la Doha, cheltuielile terminale şi ariile de cooperare dintre operatorii poştali pe parcursul desfăşurării Congresului UPU. 
 
Ţările participante au avut oportunitatea de a discuta despre perspectivele strategice pentru sectorul poştal şi de a avea un schimb de idei şi opinii asupra unei probleme importante din sectorul poştal al economiei globale – Reglementarea şi Liberalizarea sectorului poştal.  
 
Alte subiecte, ce ţin de concurenţă, inclusiv efectele acesteia asupra pieţii, factorii cheie care influenţează dezvoltarea concurenţei, serviciile elctronice, noile tendinţe, au fost discutate de către delegaţii prezenţi la seminarul dat.