Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

S-a desfășurat misiunea de audit la Kazpost

30 Iulie 2012
În perioada 23-28 iulie 2012, Dna Ludmila Corceac, prim director general adjunct al Î.S. „Poșta Moldovei” a participat, în calitate de consultant, la misiunea de audit a Kazpost, operatorul poștal desemnat al Kazahstanului, în cadrul proiectului de certificare a Uniunii Poștale Universale.Procesul de certificare a Kazpost este parte a proiectului regional de ameliorare a calităţii pentru ţările CSI. Acest proiect a fost demarat de către Uniunea Poştală Universală în comun cu Comunitatea Regională din domeniul Comunicaţiilor.
 
În procesul de audit au fost antrenate toate sectoarele de producere a Kazpost, precum şi centrele de poştă din țară. Pe parcursul misiunii sale de audit dna Corceac a vizitat toate punctele de recepţionare şi prelucrare a trimiterilor poştale. A fost verificată calitatea de prestare a serviciilor poştale, măsura în care serviciile poştale furnizate de către operatorul naţional poştal corespund procesului tehnologic şi standardelor de calitate şi securitate, stabilite de către Uniunea Poştală Universală.
 
 
În urma auditului Kazpost a acumulat 1832 puncte conform chestionarelor de calitate, fapt ce-i oferă şansa de a pretinde la Certificatul de Calitate şi Medalia de Argint.