Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Comision de numai 5 euro pentru transferuri bănești prin Poșta Moldovei

24 Iulie 2014
Din 6 octombrie, cetățenii Moldovei care se află în Italia, vor putea trimite acasă pînă la 1000 de euro prin intermediul Poștei Moldovei, la un comision de numai 5 euro. Despre acesta a anunțat Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip. Realizarea a fost posibilă în urma semnării Acordului dintre Î.S. „Poșta Moldovei” și Poșta Italiană. La aceeași înțelegere s-a ajuns și cu autoritățile poștale din Portugalia și Spania, astfel încît în scurt timp să înceapă transferurile către Moldova și din aceste țări.
 
„Vrem să le venim în ajutor celor care au ținut mulți ani economia Moldovei pe linia de plutire prin transferurile bănești în țară, pentru că ei nu au uitat de familiile lor și nici noi nu uităm de ei. Credința mea este că noi, cei care ocupăm funcții administrative și politice, avem obligația de a dovedi recunoștință pentru cei care lucrează și susțin astfel țara noastră”, a declarat Ministrul TIC în cadrul unui briefing de presă.
 
Aceste parteneriate unice dintre autoritățile poștale din Moldova, Italia, Portugalia și Spania vor oferi moldovenilor din străinătate posibilitatea să expedieze bani din orice oficiu poștal, doar în baza unui act de identitate. La rândul lor, rudele din Republica Moldova vor putea ridica banii atât în lei, cât și în euro, de la orice oficiu al Poștei Moldovei – fie că este în Chișinău, la oraș sau la sat.
 
Potrivit Ministrului Filip, un rol important în concretizarea acestei soluții l-au avut colegii de la Poșta Moldovei. “Directorul general Serghei Nastas a lucrat mai mult de 15 ani peste hotare și înțelege bine care sunt greutățile moldovenilor din diaspora. Dezvoltarea serviciilor financiare prin intermediul oficiilor poștale face parte din agenda de reforme aflate în derulare”, a precizat Pavel Filip.
 
Partenerii Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Poștei Moldovei în proiectul cu Poșta Italiană sunt Organizația Internațională pentru Migrație, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare, Banca Națională și Ambasada Italiei în Republica Moldova, cu suportul Uniunii Poștale Internaționale.
 
Pe teritoriul Republicii Moldova sunt 1148 de oficii poștale.
 
Sursa: MTIC