Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Poșta Moldovei lansează un proiect pilot în parteneriat cu Fundația „Ecoul Cernobîlului”

1 August 2014
Î.S. „Poșta Moldovei” a găzduit recent un grup de copii, reprezentanți ai Fundației „Ecoul Cernobîlului”, organizație ce se ocupă cu ajutorarea copiilor și tinerilor ce au suferit în urma catastrofei nucleare de la Cernobîl. Aceștea au venit cu un mesaj de mulțumire în adresa dlui Serghei Nastas, director general al Î.S. „Poșta Moldovei” pentru suportul financiar acordat și au adus cu ei mici cadouri, agende confecționate de copii centrului.
 
Natalia Hasan, președinta fundației, a oferit informații importante despre orientarea profesională și calificarea persoanelor cu dizabilități și a vorbit despre proiectele deja implementate cu diverse companii, însă a menționat că lansarea unui proiect de responsabilitate socială în parteneriat cu o instituție de stat, este o acțiune desfășurată în premieră.
 
Copii au fost și ei foarte emoționați și au vorbit cu mult drag despre lucrările lor, și au accentuat că se bucură de faptul că pot învăța și practica noi meserii în domeniul legătoriei manuale și calculatoare, meserii ce îi ajută să se integreze mai ușor în societate.
Serghei Nastas a declarat că va continua să susțină astfel de copii și a accentuat că va încerca să implice și alte instituții în astfel de proiecte de caritate.
 
***Fundația ,,Ecoul Cernobîlului” este o organizație neguvernamentală, independentă, constituită la 29 ianuarie 1997. Este prima organizație din țară care a inițiat crearea Centrului Republican de Reabilitare și Integrare Socială(CRIS), pentru copii și tineri cu dizabilități, din familii social vulnerabile, afectați direct sau indirect de consecințele catastrofei nucleare de la Cernobîl.