Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

CPTP marchează 70 de ani de activitate

26 August 2014
Astăzi, 26 august 2014, Centrul de Prelucrare și Transportare a Poștei încununează 70 de ani de activitate. Cu această ocazie CPTP a organizat o ceremonie festivă consacrată acestui jubileu.
 
La eveniment au participat Vitalie Ciolac, viceministru TIC, Ion Pîrgaru, Președintele Federaţiei Sindicatelor din Comunicaţii, Sergiu Batiușca, director general adjunct al Î.S. „Poşta Moldovei”, Ludmila Corceac, Prim-Director general adjunct, Ludmila Buzu, director general adjunct, oaspeți și parteneri.
 
Ceremonia solemnă a fost deschisă de către directorul CPTP, Tudor Buzu, care a prezentat principalele reușite în activitatea Centrului și a felicitat pe toți prezenți la eveniment. În cuvîntul său de felicitare Vitalie Ciolac, a subliniat că Centrul de Prelucrare și Transportare Poștă reprezintă partea integrantă și pilonul de sprijin al Î.S. „Poşta Moldovei”, și că acest jubileu constituie un moment de bilanț și de stabilire a unor noi obiective pentru viitorul instituției. „70 de ani ! E o vîrstă mai mult decît semnificativă, este o perioadă plină de evenimente frumoase, ani de perfecționare, dezvoltare continuă și afirmare, dar și o perioadă plină de urcușuri și coborâșuri. Cu toate acestea, datorită grijei pentru calitate și abordării responsabile față de clienți ați reușit să înregistrați rezultate remarcabile”, a declarat directorul general adjunct al Î.S. „Poşta Moldovei”, Sergiu Batiușca.
 
Istoria Centrului începe la 20 decembrie 1956 cînd fost dată în exploatare clădirea cu trei nivele situată pe Piața Gării, 3, a cărei construcție demarase în aprilie 1952. Astăzi, CPTP constituie o filială specializată a Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei și este un centru de sortare din Republica Moldova, care asigură recepționarea, prelucrarea și transportarea tuturor trimiterilor poștale şi a edițiilor periodice. Scopul principal al activității Centrului este reducerea termenilor de trecere a trimiterilor poştale prin optimizarea şi automatizarea procesului tehnologic şi minimalizarea timpului de prelucrare. 
 
În continuare veteranii Poștei, prezenți și ei la eveniment au mulţumit din toată inima conducerii pentru onorurile şi aprecierile adresate și şi-au dat frâu amintirilor. Aceștia au vorbit despre originea poștei și au subliniat că poșta le-a devenit familie. 
 
La final au fost decernate Diplome de onoare celui mai longeviv și celui mai tînăr angajat, iar oaspeții au fost îndemnați să viziteze expoziția de vehicule și obiecte istorice care ilustrează istoria Centrului de Prelucrare și Transportare Poștă din cele mai vechi timpuri până în prezent.
 
Abordarea responsabilă față de client rămîne a fi trăsătura distinctivă a personalului întreprinderii ceea ce asigură calitatea serviciilor prestate, reprezentînd totodată cheia succesului Î.S. “Poșta Moldovei”.