Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Î.S. „Poșta Moldovei” şi-a deschis larg uşile

28 August 2014
Astăzi, ușile Î.S. „Poșta Moldovei” au fost larg deschise pentru toţi doritorii de a se documenta cu activitatea Întreprinderii şi de a primi răspunsuri la întrebările ce ţin de domeniul de activitate al instituţiei.
 
Evenimentul a început cu vizita Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și participarea în cadrul unei mese rotunde susținute de viceministrul TIC, Vitalie Ciolac. Viceministrul a făcut o prezentare a întreprinderilor din subordinea ministerului și a scos în evidență cele mai importante proiecte și realizări din cadrul Î.S. „Poșta Moldovei”.
 
În special, au fost menționate serviciile financiare, printre care transferurile bănești avantajoase care vor putea fi expediate începînd cu 6 octombrie, de către cetățenii din Moldova care se află în Italia, la un comision de numai 5 euro. Un alt serviciu care a fost scos în evidență a fost Curier Rapid, serviciu atractiv ca preț și calitate, ce prevede distribuirea trimiterilor poștale la domiciliul clienților.
 
În continuare, Sergiu Batiușca, director general adjunct al Î.S. „Poșta Moldovei”, a îndemnat oaspeții să viziteze serviciul Marca Personalizată, unde aceștia au avut posibilitatea de a urmări în direct procesul de creare a mărcilor personalizate. De asemenea, au avut ocazia să cunoască mai bine dotările automobilelor serviciului  Curier Rapid.
 
În timpul discuțiilor cu reprezentanții Întreprinderii cetățenii au fost informați și despre alte servicii prestate, în special despre serviciul recent lansat în colaborare cu Î.S. „CRIS „Registru” privind livrarea a 13 documente emise de CRIS Registru la domiciliul, reşedinţa sau la locul aflării titularului prin intermediul oficiilor poștale.
 
În final, vizitatorii au făcut o scurtă excursie în oficiul poștal MD-2012, unde au putut urmări toate etapele de recepționare a trimiterilor poștale și au primit răspunsuri la întrebările adresate.
Agenda evenimentului a cuprins vizitarea și a altor instituții, precum Centrul moldo-coreean de Informare și Acces și Î.S. „CRIS „Registru”.
 
*** Evenimentul a făcut parte din agenda Zilelor Diasporei, desfăşurate în perioada 28-30 august 2014 și are drept scop promovarea dialogului cultural, turistic, economic la nivel de diasporă – țară / țară – diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru ca, prin acțiuni comune, să se contribuie la dezvoltarea durabilă și promovarea țării pe plan internațional.