Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

O vizită de suflet la Atelierul de ocupație al copiilor din capitală afectaţi de catastrofa de la Cernobîl

17 Septembrie 2014
Directorul general al Î.S. “Poșta Moldovei”  a mers în vizită la Atelierul de lucru al copiilor și tinerilor din cadrul Fundației “Ecoul Cernobîlului” din Chişinău.
 
Această vizită a fost puțin mai deosebită pentru acești copii. Deşi iniţial păreau sfioşi şi puţin retraşi, după ce au făcut cunoştinţă, au devenit mai deschişi şi au vorbit cu mult drag despre lucrările lor, accentuînd că se bucură de faptul că pot învăța și practica noi meserii, fapt ce îi ajută să se integreze mai ușor în societate.
 
Serghei Nastas, la rîndul său, a menţionat importanţa susţinerii acestor persoane şi familiilor lor, dorindu-le mult succes în viitor. “Puţinul timp petrecut în preajmă mi-a adus în suflet o bună dispoziție şi conştientizarea faptului cât de mult contează să ne implicăm, să fim alături de cei care sunt mai puţin fericiţi ca noi”, a subliniat directorul general.
 
Conducerea Î.S. “Poșta Moldovei” a adus în dar o imprimantă multifuncțională care va fi utilă în activitatea Atelierului. Urările de bine și darul oferit i-a bucurat mult pe copii și, ca gest de mulțumire, aceștea au confecționat o Carte a Prieteniei, Solidarității și Carității, unde primul mesaj a fost scris de către directorul general al Î.S. “Poșta Moldovei”. 
 
***Menționăm că Fundația „Ecoul Cernobîlului” a înființat  la Chișinău primele ateliere de terapie vocațională în domeniile legătorie manuală și calculatoare, la care copiii și tinerii cu dizabilități pot învăța și practica cele două meserii, scopul fiind identificarea  potențialului fiecărui tînăr în parte și valorificarea lui prin formarea de abilități care să le permită ulterior integrarea socială și profesională.
 
Fundația “Ecoul Cernobîlului” a fost creată la 29 ianuarie 1997, pentru a acorda asistenţă medicală, morală şi materială copiilor şi adulţilor care au suferit de pe urma avariei atomice de la Cernobîl.