Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Portofel Mobil pentru clienții Poștei Moldovei

30 Septembrie 2014
Chișinău, 29 septembrie 2014 – A fost încheiat un Acord de Colaborare între Poşta Moldovei și Groupe La Poste din Franța, în scopul lansării unui proiect pilot pentru modernizarea serviciilor financiare și introducerea serviciului de Mobile Wallet. Noul serviciu va permite deschiderea unui cont la oficiile poștale și achitarea tuturor facturilor, efectuarea tranzacțiilor financiare și a cumpărăturilor on-line cu ajutorul unui telefon mobil.
 
La ceremonia de semnare a acordului a fost prezent Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Republica Moldova, domnul Pavel Filip și Ambasadorul Franței în Republica Moldova, domnul Pascal Vagogne.
"Acesta este un proiect inovaţional în RM, ce prevede modernizarea serviciilor financiare şi implementarea Mobile Wallet Service ("Portmoneul mobil"). Persoana, prin intermediul aplicaţiei descărcate pe telefon, poate achita facturile, și pentru aceasta nu va achita tarife suplimentare ", a spus ministrul.
 
"Poșta Moldovei are intenția să devină un prestator modern de servicii de plată. Pentru ca acest lucru să se întîmple, este necesară conlucrarea cu un partener solid cu experiență relevantă pe plan internațional, cum este Groupe La Poste", a menționat directorul general al Î.S. "Poșta Moldovei", Serghei Nastas.
 
Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Franţei în Moldova, Pascal Vagogne a conchis că este foarte interesat de un astfel de parteneriat cu Moldova, deoarece în Moldova sunt servicii Internet foarte bune. "Este important şi faptul că Moldova este o ţară ce tinde la standardele europene şi Franţa este bucuroasă să ajute Moldova în asta", a subliniat ambasadorul.
 
Serviciul va fi disponibil din 1 ianuarie 2015 în municipiile Chișinău și Bălți. În cazul înregistrării unor rezultate pozitive, acesta va fi extins la nivel național. Costul proiectului pilot se cifrează la 115 mii de euro, 40 mii dintre care este contribuția Poștei Moldovei.