Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Direcția de Poștă Chișinău marchează 70 de ani de activitate

8 Octombrie 2014
Direcția de Poștă Chișinău a marcat recent 70 de ani de activitate, eveniment ce a fost celebrat în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții filialei, cu participarea Ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, Directorului general al Î.S. „Poșta Moldovei”, Serghei Nastas,  Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Comunicaţii, Ion Pîrgaru, Directorul Direcției de Poștă Chișinău, Veaceslav Nedelea și alți reprezentanți ai conducerii Î.S. „Poșta Moldovei”.
 
În cuvântul său de salut, directorul DPC, Veaceslav Nedelea a felicitat pe cei prezenți cu prilejul Zilei Mondiale a Poștei și Zilei Lucrătorului Poștal, și a exprimat în discursul său recunoştinţă tuturor angajaților, urându-le succese și realizări frumoase în munca plină de abnegație depusă de zi de zi. Directorul a prezentat principalele reușite în activitatea direcției și a menționat că acest jubileu constituie un moment de bilanţ şi de stabilire a unor noi obiective pentru viitorul întreprinderii.
 
La rândul său, Ministrul TIC, Pavel Filip şi-a exprimat încrederea că Poşta are capacitatea şi potenţialul de a fi o întreprindere profitabilă, cu care angajații săi să se mândrească și a declarat că în era informațională, când oamenii scriu tot mai puține scrisori iar presa scrisă este înlocuită de cea electronică, viitorul Poștei este în dezvoltarea unor servicii noi, solicitate de populație.
 
„În cei 70 ani de activitate, Direcția de Poștă Chișinău a implementat tehnologii moderne şi performante și a reușit să ofere un spectru larg de servicii de ultimă generaţie, înregistrând rezultate frumoase în domeniu. Datorită experienței acumulate pe parcursul acestor ani instituția a devenit mai puternică pentru a-şi propune noi planuri ambițioase de viitor”, a adăugat Serghei Nastas, directorul general al Î.S. „Poșta Moldovei”.
 
Istoria Direcției începe în anul 1944, cînd a fost emis și primul document oficial. Astăzi, Direcţia de Poştă Chişinău, reprezintă un sistem tehnologic unic de Oficii şi Agenţii Poştale, ce asigură recepţionarea, transportarea şi distribuirea tuturor trimiterilor poştale, mijloacelor băneşti, ediţiilor periodice, pensiilor, îndemnizaţiilor, ajutoarelor sociale, colectarea diferitor plăţi, etc.
 
La final a fost menționată contribuţia remarcabilă la dezvoltarea comunicaţiilor poştale, precum şi la promovarea imaginii DPC, a celor mai buni şefi de oficii poştale, operatori și factori poștali, cărora au fost decernate diplome de onoare.
 
 ***Direcţia de Poştă Chişinău, este cea mai mare filială a Î.S. „Poşta Moldovei”, cu o reţea complexă ce include 54 Oficii şi 3 Agenţii Poştale. În prezent în cadrul Direcţiei activează circa 800 salariaţi, dintre care 90% - femei.