Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Tehnologii moderne la ÎS „Poșta Moldovei”: poșta expediată va fi sigilată mai sigur

3 Noiembrie 2014
Administrația ÎS "Poșta Moldovei" a implementat o tehnologie modernă, care prevede substituirea sigiliului tradițional din ceară cu benzi din plastic, pe care este aplicat un cod de bare.
 
Pînă la moment, în scopul asigurării integrităţii conţinutului la nivel de republică, toţi sacii cu conţinut de colete, pachete mici, scrisori etc., erau sigilaţi cu aţă, sigilii din plumb şi sigilii din ceară roşie.
 
Cu scop de eficentizare şi automatizare a procesului de lucru au fost confecţionate sigilii din plastic care includ un cod de bare ce permite monitorizarea trimiterilor în procesul de transportare a poştei.
Sigiliile din plastic au fost confecţionate în corespundere cu categoriile de trimiteri: poşta EMS, Curier Rapid, pachete, scrisori, etc. Calitatea înaltă a acestora întruneşte toate cerinţele de securitate ale poştei.
 
Potrivit administraţiei ÎS "Poşta Moldovei", noua tehnologie va asigura şi un nivel sporit de securitate. "Avem stocate sigilii pentru un an înainte. Este de 3-4 ori mai economic faţă de totalul care se utiliza anual pentru a securiza trimiterile poştale. Tehnologia este foarte comodă și simplă în aplicare: odată închis, pachetul cu trimiterea poștală nu va putea fi fraudat", a declarat directorul general al ÎS "Poşta Moldovei", Serghei Nastas.
 
Sigiliile noi vor fi utilizate atât de către Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei, care asigură transportarea poştei naţionale şi internaţionale, cât și de către cele 37 de Centre Poştale raionale şi 1148 de Oficii Poştale. De asemenea, cu scop de securizare a lucrului colaboratorilor întreprinderii, ștampilele vor fi utilizate pentru sigilarea safeurilor şi uşilor.
 
Utilizarea sigiliilor de plastic va facilita procesul de cartare sau sortare a sacilor în momentrul efecturăii schimbului de poştă.