Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Mesaj de felicitare din partea ministrului Pavel Filip cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor şi a Societății Informaționale

15 Mai 2015
Pe 17 mai marcăm Ziua Mondială a Comunicațiilor şi a Societății Informaționale, instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite și Conferința Plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor pentru a consemna semnarea, cu 150 de ani în urmă, a primei Convenții Internaționale privind Telegrafia. Evenimentul este un bun prilej să trecem în revistă realizările obținute și să creionăm noi proiecte de viitor.
 
Cu eforturi comune am elaborat și implementăm  Strategia Moldova Digitală 2020, care are menirea să asigure o dezvoltare sistemică şi previzibilă a Republicii Moldova. Am promovat în Guvern Strategia de competitivitate a industriei IT și proiectul de lege privind crearea parcurilor IT, unde să fie  aplicat un impozit unic de 7% din vânzări. Aceasta însemnă un sistem fiscal simplu și transparent, care nu lasă loc pentru corupție și birocrație. La sesiunea ministerială din acest an a Moldova ICT Summit, am propus pentru dezbateri publice proiectul Programului privind securitatea cibernetică, care are menirea să reducă la minimum riscurile în spațiul online.
 
Avem cu ce ne mândri și la capitolul comunicații electronice. A fost aprobat Programul de management al spectrului de frecvențe radio, care asigură baza legală privind utilizarea eficientă a resurselor de spectru radio.  Din 17 iunie trecem la TV digitală terestră, care oferă un șir de avantaje: o calitate mai bună a imaginii,  mai multe programe TV disponibile spre vizionare în orice localitate din țară, sunet stereo, posibilitatea de a privi filme subtitrate în mai multe limbi.
 
Sunt documente de politici care în complex vin să asigure un teren favorabil  pentru dezvoltarea ascendentă a sectorului TIC și valorificarea rolului acestuia de  catalizator al creșterii economice durabile. Toate aceste realizări sunt rodul muncii Dumneavoastră asidue de zi cu zi, lucru pentru care vreau să Vă mulțumesc și  Vă îndemn să perseverați în continuare pentru a duce la bun sfârșit proiectele începute. Astfel ca împreună să construim în Republica Moldova o societate informațională dezvoltată, unde tehnologiile moderne și comunicațiile electronice să fie parte a vieții cotidiene și să asigure populației un nivel de trai mai înalt.
 
Cu respect,
Pavel Filip
Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor