Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

ÎS ”Poșta Moldovei” lansează noi tehnologii în deservirea clienților

19 August 2015
ÎS ”Poșta Moldovei” modernizează procesul de deservire a clientelei sale prin implementarea tehnologiilor moderne de gestionare a rândurilor în oficiile poștale.
 
Un moment important îl constituie și lansarea aplicației mobile ”Factura”, elaborată pentru a oferi un timp record de deservire. Aplicația ”Factura” este compatibilă cu dispozitivele android și IOS și va conține informații privind plățile ce trebuie să fi efectuate, indicând suma și termenul limită de achitare pentru fiecare în parte. Utilizatorul va putea selecta serviciile care dorește să le achite, iar aplicația va genera un QR cod, care va fi prezentat operatorului de la oficiul poștal pentru procesarea și primirea plății.
 
Concomitent, pentru fluidizarea și reducerea la minim a cozilor în oficiile poștale, urmează a fi pus în aplicare sistemul "rândul electronic", care va fi testat în oficiul poștal central din mun. Chișinău, iar ulterior aplicat în toate oficiile poștale cu un flux mare de persoane.
 
Vorbind despre gradul de pregătire a ÎS ”Poșta Moldovei” pentru preluarea achitării plăților sociale către cetățeni, Sergiu Batiușca, Directorul general adjunct al întreprinderii, a subliniat: ”În decurs de un an ÎS ”Poșta Moldovei” gestionează aproximativ 10 miliarde de lei, iar majorarea fluxului financiar cu încă 10% nu este o dificultate. Totuși, numărul de persoane deservite sporește. De aceea negociem deschiderea a 10 oficii poștale noi în mun. Chișinău și Bălți. Analizăm eficiența programului de lucru pentru fiecare oficiu în parte și suntem gată să-l ajustăm necesităților beneficiarilor. Dacă va fi nevoie, vom mări și numărul de angajați pentru a face față fluxului de persoane și a asigura achitarea plăților sociale la timp”.
 
Reamintim, că pe 12 august 2015, Guvernul Republicii Moldova a decis ca începând cu 1 septembrie 2015 toate prestațiile sociale achitate anterior prin intermediul Băncii de Economii şi Băncii Sociale să fie ridicate la oficiile ÎS ”Poșta Moldovei”.