Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Angajații Î.S. ”Poșta Moldovei” sărbătoresc Ziua Lucrătorului Poștal din Republica Moldova în comuna Balatina, raionul Glodeni

9 Octombrie 2015
Astăzi, 9 octombrie 2015, întreaga comunitate poștală mondială sărbătorește Ziua Mondială a Poștei. Tradițional, odată cu Ziua Mondială a Poștei, angajații Î.S. ”Poșta Moldovei” sărbătoresc Ziua Lucrătorului Poștal din Republica Moldova.
 
La ceremonia festivă dedicată Zilei Mondiale a Poștei au fost prezenți dl Serghei Nastas, Director general al Î.S. ”Poșta Moldovei”, dl Veaceslav Boubătrîn, vicepreședintele raionului Glodeni, dl Dumitru Iațuc, primar com. Balatina, dl Ion Pîrgaru, președintele Federației Sindicatelor din Comunicații din
Republica Moldova și reprezentanți ai administrației Î.S. ”Poșta Moldovei”.
 
Serghei Nastas nu a ezitat să felicite cu sărbătoarea toți lucrătorii din domeniul poștal al țării, menționînd faptul că Î.S. ”Poșta Moldovei” va miza și în continuare pe dezvoltarea și modernizarea rețelei sale poștale. Domnul Director general a accentuat rolul administrației publice locale în procesul de evoluție a sectorului poștal din teritoriu și a mulțumit primarului comunei Balatina, domnul Dumitru Iațuc, pentru suportul său valoros la amplificarea valorii poștei în economia națională.
 
La rîndul său, primarul comunei Balatina a urat succese profesionale și realizări frumoase angajaților din domeniul poștal și i-a asigurat de suportul primăriei pe viitor întru sporirea calității serviciilor poștale și satisfacerii clientelei în localitatea pe care o administrează.
 
Pentru a sărbători dublul eveniment Î.S. ”Poșta Moldovei” a deschis ușile oficiului poștal din comuna Balatina, raionul Glodeni care după o reparație capitală a devenit un oficiu poștal modern, renovat și dotat cu tehnică de ultima generație. Administrația Î.S. ”Poșta Moldovei” a mai oferit OP Balatina un aparat de printat multifuncțional în calitate de cadou pentru un nou început.
 
Locuitorii comunei Balatina s-au arătat a fi foarte mulțumiți pentru condițiile superbe în care vor fi deserviți în oficiul poștal din localitate. Noul oficiu poștal le va oferi confort, calitate în deservire, precum și o plăcere estetică pe care și-o doreau. De asemenea, angajații oficiului poștal Balatina au mulțumit conducerii Î.S. ”Poșta Moldovei” pentru cadoul frumos oferit de sărbătoarea profesională, accentuând importanța modernizării serviciilor poștale și a modalității de deservire a clientelei.
 
Prezent la eveniment, domnul Ion Pîrgaru, președintele Federației Sindicatelor din Comunicații, a felicitat cordial întreg colectivul de angajați ai Î.S. ”Poșta Moldovei” cu sărbătoarea profesională, dorindu-le succes și multe realizări atît pe plan profesional, cît și pe plan personal.  
 
De asemenea, nu au au rămas fără cadouri de preț nici centrele de poștă Telenești, Briceni, Dondușeni, Sîngerei, Comrat, Taraclia și Nisporeni. Directorul general a înmânat directorilor de filiale cheile de la șapte automobile noi de marca Volkswagen Caddy pentru transportarea poștei pe rutele locale.
 
Directorii centrelor de poștă, care au beneficiat de noile automobile și-au exprimat gratitudinea pentru cadourile oferite, afirmând că vehiculele noi vor garanta securitatea și integritatea poștei, precum și rapiditatea transportării acesteia.
 
Domnul Vitalie Ciolac, viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor s-a alăturat felicitărilor către angajații ÎS ”Poșta Moldovei”, urându-le prosperitate, perseverență și succes în activitate, accentuînd rolul social și economic al Poștei în țară și peste hotarele acesteia.
 
În încheiere, domnul Serhei Nastas a asigurat angajații că pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și oferirea serviciilor poștale de calitate clienților din toate regiunile țării procesul de modernizare a tuturor oficiilor poștale din țară va continua.
 
Ziua Mondială a Poștei este celebrată în fiecare an pe data de 9 octombrie pentru a marca data de fondare a Uniunii Poștale Universale în anul 1874, cu sediul în capitala Elveției, Berna. Ziua Mondială a Poștei a fost instituită pentru prima dată cu ocazia Congresului UPU din Tokio 1969.