Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Comisia franceză La Banque Postale analizează oportunitățile Î.S. “Poșta Moldovei” în vederea dezvoltării serviciilor poștal-bancare

23 Noiembrie 2015
În perioada 17-19 noiembrie 2015, Î.S. "Poșta Moldovei" a fost gazda delegației de experți din cadrul La Banque Postale din Franța. Scopul vizitei experților a fost de a oferi o consultanță Î.S. "Poșta Moldovei" în vederea implementării proiectelor de dezvoltare a serviciilor poștal-bancare în Republica Moldova.
 
Inițiativa de a organiza vizita de consultanță îi aparține atât Poștei Moldovei, cât și administrației poștale a Franței, care are o experiență de lungă durată în crearea și gestionarea unei bănci poștale.
 
Domnul Nicolas Jasselette, responsabil de misiuni internaționale din cadrul Direcței Strategie și Dezvoltare La Banque Postale și domnul Paul Verdet, responsabil Plan Strategic din cadrul Direcției Strategie și Dezvoltare La Banque Postale au avut mai multe întrevederi cu conducerea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, cu reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei, dar și cu specialiștii responsabili de serviciile financiare din cadrul Î.S. "Poșta Moldovei".
 
În urma unei analize efectuate de experții La Banque Postale au fost identificate toate punctele forte de care dispune Poșta Moldovei la momentul actual pentru implementarea și dezvoltarea serviciilor poștal-bancare, și anume: nivelul înalt de credibilitate de care beneficiază aceasta în rândurile populației Republicii Moldova, susținerea Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, rețeaua vasta de oficii poștale prezente în fiecare localitate atât urbană, cât și rurală a țării și potențialul stabil al întreprinderii de a genera profit și de a-și acoperi cheltuielile operaționale curente.
 
Analiza efectuată de experți a demonstrat că nivelul de incluziune financiară a populației din Republica Moldova este foarte scăzut, fapt ce reprezintă mari oportunități pentru dezvoltarea serviciilor bancare în țară. Atât situația actuală internă, cât și cea externă din domeniul bancar este extrem de favorabilă pentru dezvoltarea serviciilor financiare.
 
Beneficiind de asistența La Banque Postale, Î.S. "Poșta Moldovei" a mai făcut un pas spre realizarea planului său strategic de dezvoltare a serviciilor poștal-bancare.
 
Domnul Director general, Serghei NASTAS a mulțumit experților pentru activitatea lor și colaborarea constructivă, menționând faptul că Poșta Moldovei se află într-un continuu proces de dezvoltare strategică, implementând noi servicii de calitate și modernizându-și rețeaua. Tot mai mulți clienți din rândurile persoanelor fizice, cât și a celor juridice optează pentru o colaborare cu Poșta Moldovei și pentru dezvoltarea unui parteneriat. Acest fapt ne permite să dezvoltăm în continuare gama de servicii prestate, diversificându-le odată cu introducerea noilor tehnologii moderne. Suntem dispuși să depunem toate eforturile necesare pentru ca recomandările experților francezi să fie realizate și pentru ca proiectul băncii poștale să fie fezabil, a mai adăugat domnul Nastas.
 
Prezent la ședința de deschidere, domnul Vitalie Ciolac a salutat ideea de creare a unei bănci poștale, asigurînd de suportul deplin al Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor în vederea elaborării și promovării cadrului legislativ necesar acestui proces și în vederea identificării și atragerii potențialilor parteneri strategici pentru viitorul proiect bancar.