Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Salariul poștașilor, majorat începând cu 1 septembrie 2016

2 Septembrie 2016
Salariul poștașilor, majorat începând cu 1 septembrie 2016
 
Din 1 septembrie 2016, Î.S."Poșta Moldovei" va majora salariile poștașilor și va institui un sistem de creștere a salariilor reieșind din performanțele personale ale acestora. Decizia vine ca urmare a reexaminării actualului sistem de salarizare la întreprindere pentru ca acesta să fie mai motivant.
 
Doar pentru asigurarea primei etape de ajustare, fondul de remunerare va crește cu cca 4,3 mln. de lei pe an. Totodată, pentru a asigura o perspectivă de creștere salarială, în cadrul întreprinderii se instituie un sistem de majorare reieșind din performanțele angajaților, prin trecerea de la o treaptă de salarizare la alta în baza examenelor de atestare. Atestarea va avea loc obligatoriu la fiecare 6 luni.
 
Odată cu implementarea noului sistem, poștașii vor fi scutiți de obligativitatea prezentării rapoartelor zilnice de activitate, iar salariul acestora nu va mai fi calculat în baza volumului de lucru realizat, cum este în prezent. Această măsură va simplifica activitatea poștașilor și le va asigura un salariu fix garantat.
 
În cadrul celei a doua etape, care va fi implementată ulterior, va fi ajustat salariul operatorilor poștali. Majorarea se va face pe diferite categorii de salarizare. 
 
La moment, în cadrul Î.S. "Poșta Moldovei" activează 2800 de poștași.