Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Î.S.„Poșta Moldovei” a deschis un nou oficiu la Ciocana

21 Noiembrie 2016
Î.S. „Poșta Moldovei” continuă să-și extindă și să-și modernizeze rețeaua poștală. Astfel, la data de 21 noiembrie 2016, ora 11.00, a avut loc deschiderea oficială a noului oficiu poștal MD-2052, amplasat în sectorul Ciocana al capitalei, pe strada Vadul lui Vodă, 72.
 
Directorul general al Întreprinderii de Stat “Poșta Moldovei”, domnul Serghei Nastas, în discursul său a menţionat că deschiderea oficiului poștal face parte din cadrul unui proiect amplu de renovare a birourilor poștale, care a fost posibil datorită activității economico-financiare pozitive din anii curenți. Astfel, în cadrul Întreprinderii au avut loc mai multe schimbări semnificative: au fost renovate și deschise cca 90 de oficii și agenții poștale din republică, toate 1260 de oficii poștale au fost dotate cu tehnică de calcul performant, asigurând majorarea procentului de informatizare de la 42% la 99,9%. Totodată, parcul de automobile a fost reînnoit cu 45 de automobile.
 
Noua reprezentanță poștală va presta următoarele servicii: plata pensiilor, subvenţiilor şi indemnizaţiilor, transferuri de bani, și recepţionarea plăţilor de la populaţie. De asemenea, va desfăşura activităţi de recepţionare, prelucrare şi înmânare a trimiterilor poştale interne şi internaţionale. În acest sens, oficiul va asigura accesibilitatea și continuitatea serviciilor poștale. Reprezentanța va deservi atât persoane fizice, cât şi juridice.
MD-2052 nu este singurul oficiu postal deschis în această săptămână, pe data de 23 noiembrie, în municipiul Bălți va avea loc redeschiderea Centrului de Poștă, iar în ultima săptămână a toamnei va fi deschis oficiul postal Malcoci.
 
Totodată, până la finele anului se preconizează a fi instalate 3 post-terminale (www.pt.md), scopul cărora este de a fluidiza fluxul din cadrul oficiilor poștale, oferind clienților posibilitatea de a ridica coletele internaționale fără a fi nevoiți să se prezinte la ghișeu.