Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Lansarea oficială a ștampilei cu obliterare specială ,,25 de ani de relații diplomatice Republica Moldova - Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”

17 Ianuarie 2017
În luna ianuarie, Î.S. ,,Poșta Moldovei” își propune să pună în circulație patru ștampile cu obliterare specială cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova cu mai multe state ale lumii.
 
Astfel, în contextul acestei aniversări, au fost tipărite două plicuri, care includ toate statele cu care Republica Moldova a semnat acorduri privind stabilirea relațiilor diplomatice în anul 1992.
 
Astăzi a fost pusă în circulație ștampila specială care marchează 25 de ani de relații diplomatice dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Evenimentul a avut loc la sediul central al Î.S. ,,Poșta Moldovei”, iar printre invitați au fost prezenți ambasadoarea Marii Britanii la Chișinău, Lucy Joyce OBE și Lilian Darii, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene. 
 
În cadrul evenimentului, oficialii britanici au susținut că apreciază ștampila pusă în circulație și că în Republica Moldova vor derula în continuare mai multe proiecte noi în parteneriat cu Regatul Unit al Marii Britanii. În cadrul discursului său, directorul general al Î.S. ,,Poșta Moldovei”, Serghei Nastas a menționat că este importantă susținerea relațiilor de parteneriat dintre Republica Moldova și alte țări.
 
În acest context, pe data de 16 ianuarie, la oficiul central al Poştei Moldovei a fost aplicată ştampila cu obliterare specială cu reprezentarea legislativă a statelor Moldova și Ungaria, iar până la sfârșitul acestei luni se preconizează să fie puse în circulație ștampile speciale care vor marca un sfert de secol de relații diplomatice Republica Moldova - China și Republica Moldova - Coreea.
 
La sfârșitul evenimentului, directorul general al Î.S. ,,Poșta Moldovei” le-a înmânat oficialilor prezenți, ambasadoarei Marii Britanii la Chișinău și viceministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene câte o marcă personalizată.