Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

A fost lansată ștampila cu obliterare specială „25 de ani de relații diplomatice Republica Moldova-Japonia”

16 Martie 2017
Astăzi a fost lansată și pusă în circulație a unsprezecea ștampilă cu obliterare specială, care marchează, de această dată, 25 de ani de relații diplomatice dintre Republica Moldova și Japonia. Evenimentul a avut loc în incinta Ministerului de Afaceri Externe și Integrării Europene.
 
Printre persoanele prezente la lansare au fost Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii și directorul general adjunct al Î.S. "Poșta Moldovei", Sergiu Batiușca.
 
În timpul evenimentului, oficialii au remarcat importanța menținerii relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Japonia. Aceștia au apreciat ideea lansării ștampilei, dar și evenimentul care a fost organizat.
 
Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii a susținut că relațiile de prietenie dintre statele noastre vor continua și în viitor. „Deși geografic țările noastre se află atât de departe una de alta, nimic nu poate împiedica dezvoltarea de mai departe a parteneriatului dintre națiunile noastre. Aș vrea să-mi exprim recunoștința pentru toți cei care au elaborat ștampila, dar și pentru marca poștală „Sakura”, unul dintre cele mai renumite simboluri ale Japoniei. Acest gest amabil aduce o mică parte din Japonia în Moldova”.
 
De aceeași părere a fost și viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii, care a remarcat că relațiile diplomatice dintre Moldova și Japonia au efecte pozitive asupra ambelor state. „Anul 2017 este un an deosebit, fiind anul în care celebrăm aniversări diplomatice cu 77 de state ale lumii. Făcând o retrospectivă istorică, este important să remarc că Japonia a fost unul din primele state care a recunoscut independența țării noastre la 28 decembrie 1991. Constat cu un sentiment de mândrie, că împreună am reușit să identificăm oportunități de dezvoltare. În acest context, apreciem eforturile depuse de ambele state, în vederea consolidării acestor relații”.
 
Prezent la eveniment, directorul general adjunct al Î.S. ,"Poșta Moldovei", Sergiu Batiușca, a menționat că în acest an Poșta Moldovei va lansa mai multe produse filatelice, care au scopul de a marca 25 de ani de relații diplomatice dintre Moldova și alte state.
 
La sfârșitul evenimentului, oficialii prezenți au aplicat ștampila cu obliterare specială „25 de ani de relații diplomatice Republica Moldova - Japonia” pe plicuri.
 
Menționăm că în luna ianuarie au fost tipărite două plicuri, care includ simbolurile de stat ale tărilor cu care Republica Moldova a semnat acorduri privind stabilirea relațiilor diplomatice în anul 1992.
 
Următoarea lansare a ștampilei cu obliterare specială va marca relațiile diplomatice dintre Republica Moldova și Austria. Evenimentul va avea loc la 25 martie 2017.