Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

A fost lansată seria de mărci poștale „Europa 2017. Castele”.

28 Aprilie 2017
Întreprinderea de Stat Poșta Moldovei a lansat astăzi seria de mărci poştale „Europa 2017. Castele”. Astfel, au fost puse în circulație două obiecte filatelice: timbrul și plicul, care ilustrează Castelul MIMI. Totodată, a fost lansată și o ștampila cu obliterare specială, care reprezintă, la fel, monumentul de arhitectură din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Castelului MIMI.
 
Printre persoanele prezente au fost: adjunctul directorului general al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, Sergiu Batiușca, reprezentanții administrației Castelului MIMI, dar și persoane din conducerea raionului Anenii Noi.
 
Adjunctul directorului general al Î.S. „Poșta Moldovei”, Sergiu Batiușca a spus: „Mă bucur că în Republica Moldova avem locuri frumoase, care merită promovate. Plicurile cu această marcă poștală vor circula atât în spațiul intern, cât și peste hotare, iar astfel și cetățenii din alte țări vor afla despre Castelul MIMI și frumusețea Moldovei.”
 
Prezent la eveniment, directorul general al Castelului MIMI, Cristina Frolov, a menționat că datorită acestor mărci poștale arhitectura națională va fi promovată. „Mă simt onorată că opera de artă, Castelul MIMI, a ajuns în seria de mărci poștale „Europa 2017. Castele”. Asta demonstrează încă o dată că țara noastră are cu ce se mândri și mulțumesc administrației Poștei Moldovei pentru că au creat aceast timbru”.
 
La sfârșitul evenimentului, invitații au aplicat ștampila cu obliterare specială pe plicurile care reprezintă Castelul MIMI. Menționăm că marca poștală a fost emisă într-un tiraj de 100 000 de exemplare și a fost pusă în circulație astăzi.