Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Scrie-i o scrisoare lui Moș Crăciun

6 Decembrie 2017
Mii de km, zeci de cerbi, o barbă lungă, căruntă și un toiag amorțit poate aduce sute de zâmbete pe fețele noastre, în special pe fețele copiilor. Sărbătorile de Revelion și Crăciun sunt atât de aşteptate de cei mici pentru a primi ceva în schimb, ceva la ce atât de mult visează.
 
„Academia lui Moș Crăciun” 2017 este un proiect inedit, unde picii au avut ocazia să se prezinte în mod artistic, după care să îi scrie o scrisoare celui mai așteptat erou al anului – Moș Crăciun. Pentru câteva ore, oficiul poștal central de pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 134, Chișinău 2012 s-a transformat într-o adevărată poveste, unde visele devin realitate, iar magia plutește neobservată.
 
La eveniment au participat copii de la grădinițele, liceele și gimnaziile din mun. Chișinău, reprezentați ai Î.S. „Poșta Moldovei” și ai Fundației de Caritate „Clipa Siderală”. În cadrul evenimentului, atât cei mari cât și cei mici au putut scrie o scrisoare lui Moș Crăciun fără a fi aplicate timbrele sau taxele poștale. Scrisorile pot fi depuse în orice oficiu poștal din țară, cât și în lădițele poștale amplasate în locurile publice. În spatele inițiativei lucrează zeci de voluntari care expediază copiilor răspuns la scrisorile primite. Astfel, se păstrează spiritul și magia sărbătorilor de iarnă, iar toate dorințele copiilor sunt îndeplinite.
 
„Academia lui Moș Crăciun” a fost fondată în anul 2001, iar scopul proiectului constă în promovarea și popularizarea celui mai important erou al sărbătorilor de iarnă – Moș Crăciun.
 
Ca rezultat, anual „Academia lui Moş Crăciun” primeşte şi prelucrează cel puţin 10.000 de scrisori. Departamentul „Poşta lui Moş Crăciun” va primi scrisori până la data de 15 decembrie anul curent.