Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

S-au desfăşurat Concursul Măiestriei Profesionale şi Spartachiada a II-a a angajaţilor Î.S. ”Poşta Moldovei”

10 Septembrie 2012
Pe data de 7 septembrie 2012, Î.S. ”Poşta Moldovei” a organizat Concursul Măiestriei Profesionale, care a decis nivelul de pregătire profesională a angajaţilor întreprinderii, la următoarele compartimente: Cel mai bun şef de oficiu poştal; Cel mai bun operator poştal şi Cel mai bun poştaş. Angajaţii celor 37 Centre de Poştă şi-au confruntat emoţiile şi şi-au demonstrat competenţa în cadrul concursului profesional.
 
Câştigătorii concursului au fost menţionaţi cu diplome şi premii de valoare, după cum urmează:
              

Cel mai bun şef de oficiu poştal

 

I CP Orhei (OP Brăneşti) - şef dna Cotruţă Nadejda
II CP Bălţi 18 - şef Velejencova Galina
III CP Făleşti (OP Işcalău) - şef Trînta Marina
 

Cel mai bun operator poştal

 

 I CP Cahul 9 – operator Ostovar Maria
 II Chişinău (MD-2051) – operator Coţaga Tatiana
 III CP Briceni (OP Lipcani) – operator Crijevscaia Ala
                

Cel mai bun poştaş

 

 I Chişinău (MD-2068) – poştaş Tîrşolean Maria
 II CP Bălţi 1 – poştaş Lîsac Nadejda
 III CP Drochia (OP Popeştii de Sus) – poştaş Nicoară Ala
 
 
 
Concursul desfăşurat a continuat cu un alt eveniment - ediţia a doua a Spartachiadei angajaţilor Î.S. ”Poşta Moldovei”. Evenimentul sportiv s-a desfăşurat în perioada 8-9 septembrie 2012, în cadrul Campingului din Vadul-lui-Vodă, în colaborare cu Federaţia Sindicatelor din Comunicaţii.  
 
La acest eveniment au participat echipe din filialele Î.S. „Poşta Moldovei”, precum şi din administraţia întreprinderii de stat, zece la număr. Echipele au fost selectate după criteriul teritorial, adică din reprezentanţi a trei centre de poştă din raioanele situate în vecinătate. Probele la care au participat sportivii din echipele întrunite au fost: volei-femei, volei-bărbaţi, tenis de masă, mini-fotbal, proba de şah şi dame.
 
Deschiderea oficială a Spartachiadei a avut loc sâmbăta, 8 septembrie 2012, la ora 9.30, la care au participat domnul Vladimir Ceban, Director general al Î.S. „Poşta Moldovei”, dl Mihai Hîncu, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, domnul Ion Pîrgaru, Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Comunicaţii, membri ai Consiliului de Administraţie al Î.S. „Poşta Moldovei” şi reprezentanţi ai administraţiei întreprinderii şi ai ministerului TIC.
 
Scopul desfăşurării spartachiadei a fost promovarea unui mod sănătos de viaţă în colectivele salariaţilor Î.S. „Poşta Moldovei”. Domnul Vladimir Ceban a menţionat în discursul său de salut importanţa desfăşurării unor astfel de evenimente, care servesc un imbold bun pentru dezvoltarea atît fizică, cît şi intelectuală a angajaţilor din domeniu poştal. Organizarea unor astfel de evenimente promovează spiritul de echipă, modul sănătos de viaţă şi este un exemplu demn de preluat pentru alte întreprinderi din ţară.
 
Fiecare dintre echipele prezente la competiţiile sportive, au avut slogane diferite, însă toate au purtat acelaşi mesaj: „Victoria, ne aparţine!”. Mesajul, pe care Domnul Vladimir Ceban l-a transmis celor prezenţi, este acela de a fi „Adversari pe teren şi prieteni în afara lui”. „Am convingerea, că forma deosebită a sportivilor, competenţa şi corectitudinea arbitrilor, atitudinea pozitivă a conducătorilor, vor fi elemente importante, pentru ca această competiţie să se transforme într-una dintre cele mai frumoase activităţi, într-o sărbătoare organizată sub semnul prieteniei şi sportivităţii.
 
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Comunicaţii, Domnul Ion Pîrgaru, a menţionat faptul, că este a doua Spartachiadă, la care participă exclusiv angajaţii Î.S. „Poşta Moldovei”. Pînă acum au fost organizate Spartachiade a tuturor întreprinderilor din domeniul comunicaţiilor din republică. „Dat fiind faptul, că sunteţi toţi o echipă, un colectiv, victoria va fi comună a întreprinderii de stat „Poşta Moldovei”- a subliniat Domnul Ion Pîrgaru - şi Federaţia Sindicatelor din Comunicaţii, va activa cot la cot cu întreprinderea Dumneavoastră, întru promovarea modului sănătos de viaţă, a spiritului de echipă şi a prieteniei.”
 
 
Directorul general al Î.S. „Poşta Moldovei” împreună cu toţi oaspeţi prezenţi la eveniment, au dorit tuturor participanţilor mult succes cu speranţa ca aceste competiţii să devină frumoase tradiţii de suflet între colegi, în care va învinge, în primul rînd, sportul, tinereţea, spiritul de echipă şi buna dispoziţie.
 
Pe data de 9 septembrie, după finisarea competiţiilor, s-au făcut totalurile şi s-au înmînat cupele şi diplomele echipelor cîştigătoare. În urma evaluării prestaţiei sportivilor de către un colegiu profesionist de arbitri, au fost desemnaţi următorii învingători:
 
 

Locuri proba volei femei

 
I - echipa “Victoria” (Centrele de Poştă Floreşti, Soroca, Drochia, Şoldăneşti),
II - echipa “Vip Post” (Administraţia Î.S.”Poşta Moldovei”, CPTP, CP Leova),
III - echipa “Post Lider” (Centrele de Poştă Ialoveni, Străşeni, Hînceşti, Cimişlia);
 
 

Proba volei bărbaţi

 
I - echipa “Vip Post” (Administraţia Î.S.”Poşta Moldovei”, CPTP, CP Leova)
II - echipa “Post Lider” (Centrele de Poştă Ialoveni, Străşeni, Hînceşti, Cimişlia),
III - echipa “Mesagerii Păcii” (Centrele de Poştă Edineţ, Donduşeni, Ocniţa, Briceni);
 

Proba minifotbal

 
I - echipa“Vip Post” (Administraţia Î.S.”Poşta Moldovei”, CPTP, CP Leova),
II  - echipa “Post Lider” (Centrele de Poştă Ialoveni, Străşeni, Hînceşti, Cimişlia),
III - echipa “Olimp” (Centrele de Poştă Nisporeni, Ungheni, Călăraşi, Făleşti);
 
 

 Proba tenis de masă

 
I - echipa “Vip Post” (Administraţia Î.S.”Poşta Moldovei”, CPTP, CP Leova),
II - echipa “Capital post” (Direcţia de Poştă Chişinău, Centrul de Poştă Cantemitr),
III - echipa “Mogabu” (Centrele de Poştă Cahul, Ceadîr-Lunga, Comrat, Taraclia, Basarabeasca);
 

 

Proba  şah

 

I - echipa “EMS” (Centrele de Poştă Bălţi, Sîngerei, Glodeni, Rîşcani),
II - echipa “Capital post” (Direcţia de Poştă Chişinău, Centrul de Poştă Cantemir), 
III - echipa “Vip Post” (Administraţia Î.S.”Poşta Moldovei”, CPTP, CP Leova).