Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Uniunea Poștală Universală a denumit noua sa conducere

15 Ianuarie 2013
09.01.2013 - Bishar A. Hussein din Kenya și Pascal Clivaz din Elveția au fost desemnați în calitate de director general și director general adjunct al Uniunii Poștale Universale.
Director General UPU Bishar Abdirahman Hussein a fost ales Director general al Uniunii Poștale Universale, la data de 10 Octombrie 2012, în cadrul celei de-a 25 ediții a Congresului Universal Poștal desfășurat în Doha (Qatar). Mandatul său de 4 ani, în calitate de șef al Agenției specializate al Națiunilor Unite, a început pe data de 1 Ianuarie 2013.
 
Bishar Hussein are o vastă experiență în cadrul UPU și în domeniul poștal în general. El a prezidat Consiliul de Administrație UPU în perioada anilor 2008-2012, fiind desemnat de către Guvernul Keniei să conducă cea de-a 24 ediție a Congresului UPU, care a avut loc în Geneva, în anul 2008. Are o experiență de 28 de ani în domeniul telecomunicațiilor și serviciilor poștale.
 
În cadrul ceremoniei oficiale de inaugurare, desfășurată pe data de 09.01.2013, Bishar Hussein a menționat faptul că-și propune să consolideze rețeaua poștală globală prin asigurarea faptului că toate țările, de la cele industrializate pînă la cele dezvoltate, cît și statele insulare mici, să fie integrate complet în comunitatea poștală. Totodată, a asigurat demnitarii și țările membre că va colabora cu toate părțile interesate, în vederea implementării Strategiei Poștale de la Doha.
 
 
 
Director General Adjunct UPU Pascal Clivaz a fost numit în calitate de Director general adjunct al Biroului Internațional al Uniunii Poștale Universale la data de 01.01.2013, în cadrul celei de-a 25 ediții al Congresului Universal Poștal, desfășurat în Doha (Qatar), care a avut loc la 10 Octombrie 2012.
 
Pînă a fi numit în această funcție, din 2005, el a deținut funcția de Director financiar și planificare strategică al Biroului Internațional. Pascal Clivaz are 44 de ani și o experiență de 17 ani în domeniul sectorului poștal și UPU, fiind cel mai tînăr reprezentant dintre directorii de top din istoria organizației.
 
Clivaz consideră că noua sarcină a conducerii constă în oferirea unor noi soluții, noi inovații și oportunități, astfel ca sectorul de comunicații să devină nu doar un instrument al puterii publice, dar și un punct de sprijin pentru operatorii din domeniul economiei.