Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Î.S. „Poşta Moldovei” şi „PTT Turkish Post” au semnat un Memorandum de Intenţie

17 Aprilie 2013

Î.S. „Poşta Moldovei” şi „PTT Turkish Post” au semnat un Memorandum de Intenţie.
 
Î.S. „Poşta Moldovei”, în perioada 15-16 aprilie, anul curent, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la fondare şi semnării Memorandumului de Intenţie, a găzduit delegaţia oficială a Administraţiei Poştale din Turcia condusă de Osman Tural, Director general, Nuri Deliorman, Şef Departament Relaţii Internaţionale şi dl Cengiz Durmus, consilier.
 
Cu ocazia acestui eveniment, membrii delegaţiei turceşti au avut întrevederi cu reprezentanţii întreprinderii şi au vizitat sediul central al Î.S. „Poşta Moldovei”. Oficialii au participat, de asemenea, în cadrul unei Conferinţe de presă, unde au purtat discuţii cu Mehmet Selim Kartal, Ambasadorul Turciei în Moldova.
 
Conferinţa a fost inaugurată prin mesajul de salut al Directorului general, Ştefan Munteanu, adresat participanţilor la Conferinţă şi a adus mulţumiri omologului său din Turcia pentru invitaţia acceptată şi ajutorul acordat.
“Odată cu semnarea acestui acord vom beneficia de suport ce ţine de dezvoltarea activităţilor Î.S. „Poşta Moldovei”, în special serviciile financiare, pe care dorim să le implementăm, cât mai curând, şi anume platformele e-comerţ”, a subliniat Ştefan Munteanu.
 
“Sperăm că colaborarea cu Poşta Moldovei va rămâne la fel de fructuoasă. Noi vom continua să susţinem toate proiectele iniţiate de Î.S. „Poşta Moldovei” şi suntem dispuşi să oferim din experienţa noastră pentru modernizarea serviciilor poştale”, a menţionat la rândul său, directorul general al „PTT Turkish Post”, Osman Tural. Această colaborare a fost salutată şi de Ambasadorul Turciei în Moldova, Mehmet Selim Kartal. “Împărtăşesc aceleaşi idei şi sper că această cooperare va avea un rezultat foarte bun în viitorul apropiat”, a afirmat diplomatul.
 
 
Discuţiile oficialilor au vizat cooperarea dintre state şi semnarea Memorandumului de Intenţie, între cele două administraţii poştale, document ce prevede sporirea schimbului de experienţă şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare, ce au drept scop creşterea eficienţei utilizării serviciilor poştale.
 
Obiectivele care urmează a fi realizate în cadrul acestei colaborări sunt:
 
  • Dezvoltarea unei platforme de cooperare şi asigurarea instruirii cu privire la serviciile poştale.
  • Schimbul de experienţă şi asigurarea instruirii în domeniul serviciilor financiare.
  • Schimbul de informaţie în aplicarea tehnologiei IT utilizată în serviciile poştale şi financiare şi instruirea specialiştilor în implementarea programelor.
  • Schimbul de experienţă în domeniul marketing.
 
Ca rezultat al semnării Memorandumului între Administraţiile poştale ale Republicii Moldova şi Turcia se va constitui un fundament de cooperare bilaterală moldo-turcă cu privire la prestarea serviciilor poştale în beneficiul cetăţenilor ambelor state.
Totodată, cu prilejul marcării a 20 de ani de la fondare a întreprinderii, oficialii au participat la lansarea plicului cu marcă fixă cu titlul „Poşta  Moldovei - 20 de ani de la fondare”