Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Încă șapte Post Terminale vor fi instalate în capitală

12 Mai 2017
Astăzi reprezentanții Î.S. „Poșta Moldovei” au susținut o conferință de presă dedicată lansării a șapte Post Terminale. Acestea vor fi amplasate în capitală, iar cetățenii le vor putea folosi gratuit. Post Terminalele vor fi amenajate în cel mai scurt timp la adresele:
 
 • str. Vissarion Belinski, nr. 61 (Oficiul Poștal MD-2064);
 • str. Ion Dumeniuc, nr. 12 (magazin "Linella", nr. 20);
 • str. Miorița, nr. 11 (magazin "Linella", nr. 39);
 • str. Tudor Strişcă, nr. 8/4;
 • str. Teilor, nr. 6 (Oficiul Poștal MD-2043);
 • str. Calea Ieșilor, nr.8 ( Centrul Comercial "Zorile")
 
Prezent la eveniment, directorul general al Î.S. „Poșta Moldovei”, Serghei Nastas, a menționat că numărul persoanelor care folosesc serviciul Post Terminal este în continuă creștere, motiv pentru care s-a decis extinderea acestui serviciu. „Poșta Moldovei ține pasul cu tehnologiile inovatoare și a adus în Republica Moldova Post Terminalele. Astăzi, întreprinderea este o companie modernă, de o performanță înaltă, asigurată economic și orientată către clienți. Poșta Moldovei este gata să colaboreze cu magazinele online, astfel încât să simplificăm procesul de activitate a acestora, dar și a beneficiarilor. Deja avem primii clienți, iar asta arată că suntem profesioniști”. Totodată, Serghei Nastas a menționat că până la sfârșitul anului 2017, Poșta Moldovei își propune să aducă 32 de Post Terminale în capitală.
 
De asemenea, directorul Centrului de Prelucrare și Transportare a Poștei și conducătorul proiectului Post Terminal, Veaceslav Dragot, a menționat: ,,Ne bucurăm de atenția clienților, de faptul că tot mai multe persoane folosesc Post Terminalul. Asta arată că extinderea proiectului este o necesitate”. Totodată, Veaceslav Dragot a menționat că pentru a beneficia de acest serviciu clientul trebuie să se înregistreze pe site-ul www.pt.md, după care primește un ID personal pe care îl folosește ulterior la efectuarea comenzii on-line. Beneficiarul este anunțat despre plasarea pachetului în celula Post Terminalului prin intermediul unui e-mail și a unui SMS, cu conținerea unui cod secret. Ulterior, codul unic va fi folosit de client, la momentul ridicării pachetului. Totodată, acesta a concretizat că trimiterea poștală poate fi păstrată în celula Post Terminalului timp de 3 zile. După expirarea termenului de păstrare, trimiterea va fi extrasă din celulă și expediată la Serviciul Posta Terminal (str. Piața Gării 3, MD-2000, Chișinău, Republica Moldova), de unde va putea fi ridicată de către client (destinatar).
 
Printre partenerii prezenți a fost și reprezentantul companiei „Aviatehnologie”, Mihai Gîrneț. Acesta a menționat că instituția pe care o reprezintă a contribuit la realizarea Post Terminalelor și a îndemnat persoanele prezente să folosească Post Terminalul, deoarece acesta oferă siguranță.
 
Prezent la conferința de presă a fost și primul client al Post Terminalului, Andrei Berzan. Tânărul a menționat că a cunoscut acest serviciu aflându-se peste hotare și s-a bucurat când serviciul a apărut și în Republica Moldova. „Primesc des pachete de peste hotare, iar fiindcă nu dispun de timp apelez la acest serviciu, care este simplu în utilizare”.
 
În cadrul evenimentului, reprezentanții Î.S. „Poșta Moldovei” au explicat modalitatea de utilizare a Post Terminalului, care este un sistem automatizat, prevăzut pentru recepționarea și distribuirea trimiterilor poștale. Acest utilaj conține celule protejate, care permit clienților ridicarea coletelor la orice oră, fără deplasare la oficiul poștal. Astfel de terminale și-au câștigat deja recunoașterea în mai multe orașe din întreaga lume. Poșta Moldovei a implementat acest serviciu în anul 2015, iar până acum în capitală au fost instalate cinci Post Terminale. Acestea se află pe adresele:
 
 • bd. Grigore Vieru, nr. 5 (Oficiul Poștal MD-2068);
 • bd. Moscova, nr. 14/1 (Oficiul Poștal MD-2005);
 • bd. Dacia, nr. 34 ( Oficiul Poștal MD-2060);
 • str. Alba-Iulia, nr. 202 (Oficiul Poștal MD-2071);
 • str. Piața Gării, nr. 3 (Oficiul Poștal MD-2000).