Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni pînă vineri 08:00 - 17:00

Au fost premiați câștigătorii concursului epistolar

19 Mai 2017
Astăzi s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului de compoziții epistolare cu tema „Imaginează-ți că ești consilier al noului Secretar General ONU: ce problemă mondială l-ai ajuta să rezolve în primul rând? Ce sfaturi i-ai da pentru a rezolva problema dată?”
 
În cadrul ceremoniei, câștigătorii au primit diplome, premii bănești, dar și alte cadouri. Aceștia sunt:
 
  1. Locul I - Ion Cucu, 15 ani, satul Volodeni, r-nul Edineț (500 de lei);
  2. Locul II -  Andreea Pentelei, 14 ani, orașul Ungheni (300 de lei);
  3. Locul III - Veronica Stoler, 13 ani, satul Tocuz, r-nul Căușeni (200 de lei).
 
Prezent la eveniment, adjunctul directorului general Sergiu Batiușca a spus că acest concurs a fost organizat cu scopul de a-i motiva pe tineri să scrie scrisori. "Mă bucur că elevii au scris despre problemele existente și au venit cu soluții concrete și bine analizate. Am văzut în ei un exemplu și pentru alți tineri de vârsta lor".
 
Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Ciolac a menționat că în cadrul competiției au fost recepționate 35 de compoziții epistolare. "Am găsit în lucrările tinerilor idei foarte bune, care au fost prezentate și explicate la un nivel înalt. Asta demonstrează că avem elevi dornici schimbări majore ”.
 
Concursul compozițiilor epistolare a fost organizat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Î.S. „Poșta Moldovei” în colaborare cu Ministerul Educației. Menționăm că scrisoarea, care a fost premiată cu locul I va fi expediată în adresa Uniunii Poștale Universale, pentru a participa la etapa internațională a concursului.