Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

A fost lansată ștampila cu obliterare specială „25 de ani de relații diplomatice Republica Moldova - Statele Unite ale Americii”

1 Martie 2017
Pe 28 februarie a fost pusă în circulație ștampila specială care marchează 25 de ani de relații diplomatice dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.
 
Printre invitați, la eveniment au fost prezenți ambasadorul Americii la Chișinău, James Pettit, Mary Pendleton, primul ambasador al Americii în Moldova, ministrul culturii, Monica Babuc și directorul general al Poștei Moldovei, Serghei Nastas.
 
În cadrul lansării, oficialii americani s-au arătat încântați de ștampila pusă în circulație. Dl James Pettit a menționat că Statele Unite vor colabora în continuare cu Republica Moldova în scopul realizării de comun acord a diverselor proiecte pentru dezvoltarea țării noastre.
 
Dl Serghei Nastas a declarat că este importantă susținerea în continuare a relațiilor de parteneriat dintre Republica Moldova și alte state.
 
Menționăm, că în contextul acestei aniversări, în luna ianuarie 2017 au fost tipărite două plicuri care includ simbolurile de stat ale tărilor cu care Republica Moldova a semnat acorduri privind stabilirea relațiilor diplomatice în anul 1992. Astfel, până acum au fost lansate opt ștampile cu obliterare specială cu ocazia aniversării unui sfert de secol de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova și mai multe țări ale lumii.
 
Următoarea ștmapilă care va fi lansată va marca relațiile diplomatice dintre Republica Moldova și Ucraina, iar evenimentul va avea loc pe 10 martie 2017. 
 
Vizualizări: 89