Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Replica directorului general, Serghei Nastas, la învinuiri

28 Iunie 2019
“Urmare a evenimentelor din ultima perioadă pe scena politică din Republica Moldova și solicitărilor de a-mi depune demisia, cred că toți au observat cât de des apare Î.S. „Poșta Moldovei” și numele meu la știri.
 
Spre regret, până la schimbările din politică, rar cine își mai aducea aminte despre Î.S. „Poșta Moldovei” și despre lucrurile bune care se făceau și se fac la Întreprindere. Însă, odată cu schimbarea actorilor politici și goana după funcții, deși eu personal sunt apolitic, nu sunt și nu am fost membru al unui partid și mă țin departe de politică, au început să apară diverse așa numite „știri” denigratoare îndreptate spre ponegrirea imaginii Întreprinderii și imaginii mele, cu scopul de a exercita presiuni asupra mea și cu scopul de a-mi depune demisia.
 
Eu nu sunt jurnalist de profesie, nu am presa la îndemână și chiar nu urmăresc să supăr pe cineva, dar, ca manager al Întreprinderii, mă bucur să constat lucrurile bune prin care trece instituția, modernizarea care a dat viața Întreprinderii și care a fost observată și salutată, atât de sutele de mii de beneficiari, cât și de miile de angajați de la Poșta Moldovei.
 
E rău că se deschid oficii poștale noi și se renovează cele vechi, e rău că se creează condiții bune pentru clienți și pentru salariați, e rău că se majorează salariile, e rău că crește profitul Întreprinderii? Care, atrag atenția, este a Statului și beneficiar de la toate astea într-un final este tot Statul și implicit populația Republicii Moldova.
 
Despre mine personal, cred că din declarațiile de avere s-a văzut că nu am venit la Î.S. „Poșta Moldovei” să mă îmbogățesc, am o afacere a mea în străinătate și nu am ascuns asta niciodată, iar în țară, după cum a menționat dna Maia Sandu despre noii Miniștri, am revenit din DIASPORĂ, după 15 ani de activitate în Europa, am lăsat familia acolo pentru a implementa aici, la noi, ceea ce am văzut acolo, și a dezvolta cel puțin Întreprindere de Stat „Poșta Moldovei”.
 
Într-un final, vreau să las să vorbească cifrele, să spună ce era când am venit la Întreprindere, ce s-a făcut și ce avem al moment, iar oamenii să mă judece...”