Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Oficiul de livrare trimiteri poștale CHIȘINĂU CENTRU și-a început activitatea

1 Iulie 2019
Astăzi, 01 iulie 2019, Î.S. ”Poșta Moldovei” a pornit activitatea primului oficiu de livrare trimiteri poștale, amplasat în or. Chișinău, pe str. Vasile Alecsandri, 19.
 
Oficiului i-a fost atribuit codul poștal MD-2006 și livrează coletele care anterior se eliberau la oficiile poștale MD-2009, MD-2021, MD-2025 și MD-2028.
 
Dl. Veaceslav Dragot, șef Direcție Logistică a Î.S. ”Poșta Moldovei”, a declarat că inaugurarea prezentului oficiu face parte dintr-un proiect european și se datorează exclusiv dlui Serghei Natas, director general al Î.S. ”Poșta Moldovei”. „Urmează să mai inaugurăm încă trei astfel de oficii în orașul Chișinău, care sunt incluse în planul de dezvoltare pentru anul 2019”, a menționat dl Veaceslav Dragot.
 
Întrebat de presă ce părerea are de acest sistem, dl Nicolae Tărăcilă, șef Secție reglementări și proceduri operaționale, a declarat că oficiul dat este un proiect inedit și poate fi comparat cu alte proiecte din țările înalt dezvoltate. „După cum ați observat, procedura de ridicare a coletelor durează un minut-două, deci, este o performanță! În acest proiect este îmbinată și tehnologia informațională, și poșta clasică - totul pentru a satisface nevoile clienților. Aflându-ne într-o perioadă de dezvoltare, sperăm cât mai curând să implementăm serviciul și în alte orașe mari din republică, așa ca Bălți, Cahul și altele”, a spus acesta.
 
Șefa Centrului de Prelucrare și Transportare Poșta, dna Taisia Rudeanu, susține că acest oficiu are numai efecte pozitive: „Serviciul ușurează în primul rând procesul de lucru din cele patru oficii poștale, care începând cu ziua de azi nu mai eliberează trimiteri poștale. Clienții sunt mai mulțumiți, și asta e cel mai important pentru noi,” a conchis aceasta.
 
Procesul de eliberare a coletelor derulează în felul următor:
 
  1. În momentul parvenirii coletului la centrul de livrare, clientul primește un SMS cu un link.
  2. La accesarea link-ului, i se deschide un cod unic QR, pe care clientul îl scanează la ghișeul oficiului de livrare trimiteri poștale MD-2006.
  3. În momentul scanării codului QR în incinta oficiului de livrare trimiteri poștale, operatorul urmărește numărul celulei în care este plasat coletul și îl eliberează clientului
 
Clienții s-au declarat a fi încântați de acest oficiu:
 
„Serviciul este foarte efectiv, mi-a luat mai puțin de un minut pentru a-mi primi coletul”.
 
„Dacă anterior pierdeam câte 20-40 minute ca să-mi ridic coletul, acum totul a durat câteva secunde”.
 
„Efectuez foarte des comenzi on-line, iar acest oficiu are un program de lucru favorabil, sunt încântată de el!”.
 
Oficiul de livrare trimiteri poștale CHIȘINĂU CENTRU activeză de luni până vineri, de la ora 10:00 până la ora 20:00, fără pauză de masă și sâmbătă de la ora 10:00 până la ora 14:00, fără pauză de masă.