Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Poșta Moldovei a participat la lucrările celui de-al treilea Congres Extraordinar al Uniunii Poștale Universale

30 Septembrie 2019
În perioada 24-26 septembrie 2019 la Geneva, Confederația Elvețiană, s-au desfășurat lucrările celui de-al treilea Congres Extraordinar al Uniunii Poștale Universale (UPU).
 
Din componența delegației oficiale a Republicii Moldova au făcut parte reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, cei de la Misiunea permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU de la Geneva, dar și reprezentanții Î.S. ”Poșta Moldovei”, Ruslan Chitoroagă – Director General interimar al Î.S. ”Poșta Moldovei” și Ludmila Druc – specialist principal Secția Strategii și Relații Internaționale.
 
La cel de-al treilea Congres extraordinar au mai participat:
 
  • Delegați și reprezentanți ai țărilor membre UPU;
  • Observatori și observatori ad-hoc autorizați;
  • Personalul Biroului Internațional, precum și interpreți.
 
Pe agenda Congresului au fost incluse subiecte legate de revizuirea și modificarea sistemului de remunerări al UPU pentru trimiterile poștale format E, (pachet mic) în contextul dezvoltării comerțului electronic mondial.
 
Modificarea sistemului actual de remunerări a fost necesară sub aspectul anunțării retragerii SUA din cadrul Uniunii.
 
În urma votării, prin consensul tuturor Țărilor membre ale UPU a propunerilor de modificare a sistemului actual de remunerări, a fost posibilă păstrarea Statelor Unite ale Americii, în calitate de membru al UPU, dar și modernizarea sistemului existent de remunerări, prin alinierea acestuia la cerințele și necesitățile tuturor actorilor din sectorul poștal mondial.

 

Vizualizări: 311