Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Notă informativă

7 Aprilie 2020
În legătură cu decretarea stării de urgență privind răspândirea infecției de coronavirus COVID-19 la nivel global și în baza Directivelor operaționale nr. 3 din 15.03.2020 și nr. 5 din 25.03.2020, emise de Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, urmare a Hotărârii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr. 9 din 15 martie 2020, cu privire la instituirea unor restricții de trafic aerian, au fost sistate toate cursele aeriene efectuate din și spre Republica Moldova, începând cu data de 17 martie 2020.
 
Ca urmare, activitatea Î.S. ”Poșta Moldovei” privind recepționarea și distribuirea pentru toate tipurile de trimiteri (corespondență, pachete mici, colete și EMS) a fost temporar stopată pentru toate destinațiile internaționale.
 
În același timp, pentru trimiterile care au fost deja înregistrate până la data de 17.03.2020 și nu s-a reușit a fi expediate, s-a încercat identificarea altor căi de transmitere a poștei, atât prin intermediul curselor charter, cât și pe cale terestră, fiind analizată și posibilitatea redeschiderii parțiale a traficului poștal internațional.
 
Cât privește cursele terestre, au fost identificate două opțiuni, schimbul de poștă cu Ukrposhta (cursă ce va fi operată o dată pe săptămână, în ziua de miercuri) și care ne oferă destinații precum Ucraina, Rusia, Belarus, Austria, Polonia, Turcia și CN ”Poșta Română” (frecvența cursei va depinde de volumul de poștă acumulat) și care oferă destinații ca România, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Turcia și Ungaria. Lista destinațiilor va fi actualizată pe parcurs ce alți operatori își vor exprima disponibilitatea.
 
Menționăm că tarifele pentru aceste curse terestre de obicei sunt mai majorate comparativ cu tarifele avia.
 
La momentul actual, prin intermediul cursei terestre Odesa-Chișinău-Odesa, operate de Ukrposhta, a fost recepționată poșta din Rusia, Ucraina și Israel în volum total de circa 2 tone și expediată spre Ucraina și Polonia în volum total de 25 kg.
 
Prin urmare, Î.S. ”Poșta Moldovei” ar putea să redeschidă traficul internațional terestru pentru următoarele destinații: Rusia, Ucraina, România, Belarus, Polonia, Turcia, Grecia, Macedonia, Ungaria, Bulgaria și Austria. Clienții urmează a fi informați în prealabil despre faptul, că din cauza frecvenței reduse de operare a curselor vor surveni întârzieri la distribuire, iar în unele cazuri, confirmările de livrare nu vor putea fi oferite de către țările care și-au sistat activitatea sau au decretat stare de forță majoră.

 

Vizualizări: 197