Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Săptămâna curentă au parvenit cca 3800 de kg de trimiteri internaționale

27 Iunie 2020
În perioada 20-27 iunie, la Poșta Moldovei au parvenit trimiteri internaționale în volum de cca 3800 de kg. Acestea au fost recepționate din țări precum, Danemarca, Kârgâzstan, Federația Rusă, Franța, Germania, Portugalia, Republica Belarus, Romania, SUA, Ucraina ș.a.
 
Cantitatea de trimiteri internaționale a fost prelucrată și expediată în oficiile poștale, fapt pentru care beneficiarii sunt rugați să se adreseze la subdiviziunile întreprinderii, pentru a li se elibera trimiterile care au parvenit în adresa acestora.
 
Vă reamintim, că trimiterile Internaționale se clasifică în două categorii - simple, care nu se înregistrează și recomandate, care sunt înregistrate conform unui număr de identificare (COD cu bare).
 
Localizarea trimiterilor poștale simple nu este posibilă, iar primirea/neprimirea lor nu poate fi confirmată sau infirmată, deoarece numărul de urmărire al acestora nu corespunde standardelor internaționale. Trimiterile se expediază prin poștă pe cale obișnuită (fără înregistrare) și se distribuie în adresa destinatarilor prin intermediul cutiilor și căsuțelor poștale de abonament sau se livrează la ghișeul oficiului poștal, fără semnătură. Despre sosirea acestora în oficiile poștale, destinatarii sunt informați prin avizul de sosire f.22 în cutiile poștale sau SMS, atunci când pe colet este indicat numărul de telefon.
 
Faptul lipsei trimiterii la oficiul poștal înseamnă că aceasta nu a ajuns în țară sau se află în zona de tranzit. Pentru clarificări urmează a se lua legătură cu expeditorul.
 
În cazul trimiterilor recomandate (înregistrate), clienții au posibilitatea să urmărească statutul prin Track & Trace conform unui număr de urmărire: exemplu - CP157203079CN, care au indicatorul „R” pentru recomandată, „C” pentru colet, „E” pentru trimitere EMS sau „V” pentru pachete cu valoare declarată, urmat de 9 cifre şi de codul aferent țării de origine (CN - China, SG – Singapore).
 
Detalii referitor la statutul trimiterii de pe diverse site-uri de urmărire, precum 17track.net/en sau track-trace.com sunt transmise de către transportator în regim automat, peste o anumită perioadă de timp, fără, însă, a confirma faptul sosirii trimiterii în țara de destinație. Poșta Moldovei este responsabilă doar de informația plasată pe site-ul oficial posta.md, iar pe pagina posta.md/ro/tracking găsiți informații despre statutul real al trimiterilor poștale.