Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Poșta Moldovei, la zi!

1 Iulie 2020
Majoritatea cetățenilor cunosc și sunt familiarizați cu tot ceea ce reprezintă POȘTA. Însă, cu siguranță nu sunteți la curent de unde provine și ce semnifică această noțiune. Astfel, vă prezentăm un parcurs a tot ceea ce este și reprezintă Poșta Moldovei.
 
Termenul poștă provine din limba latină “Statio posita” ce însemnă, Stația amplasată (poziționată) într-o locație, iar Poșta Moldovei deține 1200 de astfel de “stații” – oficii poștale și agenții poștale pe întreg teritoriul țării, iar în Chișinău și în suburbii – 69.
 
Primul oficiu poștal din lume a fost înființat în 1712, în Sanquhar, un mic oraș din sudul Scoției, care funcționează și astăzi, iar în Republica Moldova - cu o sută de ani mai târziu, în 1813.
 
La moment, Î.S. Poșta Moldovei este cel mai mare operator de profil din Moldova, care oferă un spectru larg de servicii poștale, financiare, soluții business pe întreg teritoriul țării. Munca și dedicația celor 5500 de angajați se sumează în realizarea performanțelor și indicatorilor ce duc spre ascensiune calitatea prestării serviciilor.
 
Întrucât, lucrul de echipă și multitudinea de idei inovatoare creează lucruri mărețe în beneficiul clienților, ne-am propus în următorii 4 ani să evoluăm la maxim, să convertim percepția societății vis-à-vis de Poșta Moldovei. Totodată, vom păstra vechile tradiții poștale care reflectă un farmec special întreprinderii. Aici vorbim de elementele ce sunt caracteristice poștei (mărci, timbre, scrisori, procesul de recepționare și expediere a trimiterilor poștale ș.a.) care ulterior vor fi modernizate, dar niciodată nu se va renunța la ele.
 
Beneficiarii de serviciile poștale în timp și-au creat ritualuri. Pentru ei mersul la oficiul poștal deja este tradiție, dar totodată și o “binecuvântare”.  
 
Susținem și încurajăm “Mersul la Poștă”!

 

 

 

Vizualizări: 477