Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Î.S. ”Poșta Moldovei” împreună cu experții Programului USAID pentru Reforme Structurale în Moldova vor promova platforma e-Commerce

6 Octombrie 2020
 
Administrația Î.S. „Poșta Moldovei” s-a întrunit într-o ședință cu experții Programului USAID pentru Reforme Structurale în Moldova pentru a iniția un dialog de parteneriat și pentru a obține suport consultativ pe diferite componente.
 
Astfel, la întrevedere au fost puse în dezbatere mai multe subiecte precum, semnarea unui memorandum de înțelegere dintre Î.S. „Poșta Moldovei” și USAID Moldova, suportul consultativ în obținerea statutului de Agent Economic Autorizat (AEO) care va permite simplificarea procedurilor vamale pentru realizarea exportului și importului de produse, integrarea platformelor CDS a Î.S. ”Poșta Moldovei” cu sistemul informațional vamal, dar și realizarea unui studiu privind piața de e-Comerț din RM.
 
Totodată, s-a discutat și despre promovarea comerțului electronic care va oferi posibilitate clienților, agenților economici, reprezentanților businessului mic și mijlociu să-și plaseze spre comercializare produsele pe cele mai mari și importante platforme de comerț on-line din lume. ”Astfel, se va contribui la creșterea competitivității produselor moldovenești și la creșeterea și diversificarea exportului de produse autohtone” – a subliniat directorul Î.S. ”Poșta Moldovei” Vitalie Zaharia.
 
Echipa de lucru e-Commerce a Î.S. „Poșta Moldovei” a prezentat câțiva pași necesari pentru un parcurs viabil în crearea acestui proiect, iar la rândul lor, experții Programului pentru Reforme Structurale în Moldova - USAID au manifestat un interes deosebit față de proiectul e-Comerț prezentat și au comunicat despre intenția de a oferi toată susținere în implementarea acestuia, inclusiv prin elaborare de soft-uri și dotare cu echipament.
 
Deasemnea, s-a luat în considerație și organizarea unor programe de instruire și perfecționare, pentru echipa de lucru e-Comerț a Î.S. „Poșta Moldovei”.
 
Amintim că, Î.S. „Poșta Moldovei” a reușit să inițieze colaborări și parteneriate cu mai multe instituții guvernamentale, precum ar fi Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanțelor, Agenția de Guvernare Electronică ș.a.
 
 

 

Vizualizări: 463