Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Î.S. ”Poșta Moldovei” inițiază un parteneriat cu Banca Europeană de Investiții

7 Octombrie 2020
 
Datorită suportului Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, în special al domnului Secretar de Stat, Vitalie Tarlev, conducerea Î.S. „Poșta Moldovei” s-a întrunit într-o ședință on-line cu experții Băncii Europene de Investiții (BEI) Adam Bruum, Benoit Denis, Henry Moykkyn. Participanții la ședință au discutat despre proiectele de dezvoltare a infrastructurii întreprinderii, digitalizarea și modernizarea serviciilor, dar și despre proiectele de succes realizate de către BEI în alte țări și care ar putea fi replicate în Poșta Moldovei.
 
Directorul Î.S. „Poșta Moldovei”, Vitalie Zaharia a menționat că întreprinderea este în procesul de realizare a planului de dezvoltare, care urmează a fi implementat în următorii patru ani, oferind detalii despre componentele acestuia. „Planul include proiecte investiționale de dezvoltare a infrastructurii, de îmbunătățire a calității serviciilor și extinderea gamei acestora, prin automatizarea și digitalizarea proceselor de lucru, îmbunătățirea infrastructurii poștale, înnoirea parcului auto, ș.a. Prin indentificarea unor parteneri strategici precum BEI, vom reuși să implementăm multe proiecte de anvergură”, a subliniat directorul.
 
Totodată, la întrunire au fost discutate și alte proiecte importante pentru întreprindere printre care, implementarea sistemului ”monedă electronică”, modernizarea Centrului de Prelucrare și Transportare Poștă, crearea unui Centru Unic de Facturare ș.a.
 
Scopul proiectelor constă în dezvoltarea și modernizarea rețelei poștale naționale, crearea noilor produse și servicii, care vor stimula sectorul și vor crea facilități și condiții optime atât pentru clienții și partenerii Î.S. „Poșta Moldovei”, cât și pentru angajații acesteia.
 
La rândul lor, experții Băncii Europene de Investiții au vorbit despre experiența altor țări în revoluționarea serviciilor poștale și au asigurat administrația întreprinderii de un interes deosebit pentru inițierea unui parteneriat strategic, de susținere și suport financiar, dar și consultativ, pentru dezvoltarea Î.S. „Poșta Moldovei”.
 
Secretarul de Stat -Vitalie Tarlev a menționat că, în contextul digitalizării economiei, Î.S. „Poșta Moldovei” trebuie să fie într-un continuu proces de colaborare și extindere a activităților pe plan internațional, pentru a deveni un operator poștal activ în cadrul organizațiilor internaționale de profil, dar și un partener de încredere.
 

 

 

Vizualizări: 391