Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Î.S. „Poșta Moldovei” inițiază dialog de cooperare cu Agenţia de Guvernare Electronică din Republica Moldova

16 Octombrie 2020
Astăzi, pe 16 octombrie 2020, conducerea Î.S. „Poșta Moldovei” a avut o întrevedere cu Agenţia de Guvernare Electronică din Republica Moldova pentru a crea premizele necesare de dezvoltare a unui parteneriat strategic benefic ambelor Părți.  
 
Scopul ședinței a fost inițierea negocierilor pentru semnarea unui Memorandum de Înțelegere care va impulsiona dezvoltarea serviciului guvernamental de livrare (MDelivery®), diversificarea canalelor de prestare a serviciilor publice administrative modernizate, implementarea sistemului de monedă electronică, organizarea centrului unic de facturare și modernizarea metodelor de plată a serviciilor integrate în serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay), ș.a.
 
Directorul Î.S. ”Poșta Moldovei” - Vitalie Zaharia a mulțumit experților de la Agenția de Guvernare Electronică pentru deschidere și intenția de a colabora, menționând că Î.S. ”Poșta Moldovei” este instituția publică cheie în prestarea serviciilor sociale populației țării și elementul de bază în interacțiunea cetățenilor Republicii Moldova cu autoritățile publice. ”Sperăm că în urma realizării comune, Agenția de Guvernare Electronică se va asocia cu aceste proiecte de anvergură benefice populației țării, dar și partenerilor noștri”- a concluzionat domnul Zaharia.
 
La rândul său Iurie Țurcanu, Directorul Agenției de Guvernare Electronică a menționat interesul mutual pentru dezvoltarea proiectelor comune cu o valoare a rezultatelor acestora de durată și pe care le așteaptă consumatorii de rând. ”Agenția de Guvernare Electronică susține planurile de dezvoltare și modernizare a Î.S. ”Poșta Moldovei” și apreciază enorm interesul de digitalizare a serviciilor prestate de către operatorul poștal național”- a punctat Iurie Țurcanu.
 
Mizăm enorm pe faptul că parteneriatul dintre Î.S. ”Poșta Moldovei” și Agenția de Guvernare electronică va aduce beneficii atât cetățenilor țării, cât și ambelor instituții.
 
PRIORITATEA NOATRĂ SUNT OAMENII!