Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Î.S. ”Poșta Moldovei” va efectua un studiu de piață în domeniul serviciilor de curierat și al comerțului electronic

9 Februarie 2021
Dezvoltarea pieței serviciilor de curierat și dezvoltarea comerțului electronic în Moldova au fost subiecte de discuție în cadrul unei întrevederi recente a Directorului Interimar al I.S. Posta Moldovei, dl Vitalie Zaharia, cu echipa Programului USAID Reforme Structurale în Moldova (Programul USAID), condusă de Directorul Adjunct al Programului USAID, dl Radu Vrabie. Programul USAID va acorda asistența necesară în vederea efectuării studiului de piață.
 
Dezvoltarea infrastructurii actuale a Î.S. „Poșta Moldovei” are ca scop realizarea unui plan de transformare a Întreprinderii în baza unui studiu care va oferi o imagine de ansamblu asupra sectorului serviciilor de curierat din Moldova și identificarea unor recomandări privind modul de stimulare în continuare a creșterii competitivității sectorului și implementării soluțiilor inovatoare pentru comerțul electronic.
 
Studiul de piață efectuat de Programul USAID va evalua activitatea generală a I.S. “Poșta Moldovei”, realizările la nivel de țară și cele regionale, inclusiv analiza lacunelor care urmează a fi înlăturate, va cuprinde descrierea generală a activităților curente și a infrastructurii disponibile și va prezenta estimările cantitative și calitative ale cererii pieței serviciilor de curierat. De asemenea, studiul va include descrierea detaliată a profilului clientului, nevoile și așteptările în ceea ce privește serviciile de curierat, frecvența, și preferințele metodelor de plată ale clienților privind utilizarea serviciilor poștale pentru export. Ulterior acestea vor fi disponibile publicului larg.  
 
 
Vizualizări: 456