Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Î.S. ”Poșta Moldovei” și Uniunea Filateliștilor din Republica Moldova - lansare filatelică în cadrul ”MOLDFILEX 2021”

12 Aprilie 2021
Astăzi, 12 aprilie 2021, Î.S. ”Poșta Moldovei”, în parteneriat cu Uniunea Filateliștilor din Republica Moldova, a pus în circulație ștampila poștală specială ”Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Expoziției Filatelice ”MOLDFILEX 2021”.
 
Alături de Vitalie Zaharia, director general interimar al Î.S. ”Poșta Moldovei”, la eveniment au participat: Andrei Adam, președintele Asociației Filateliștilor din Republica Moldova, Victor Gaiciuc, ministrul apărării în exercițiu al Republicii Moldova și Gheorghe Balan, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne.
 
Ștampila poștală specială ”Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu” a fost pusă în circulația poștală în conformitate cu Programul emisiunilor de obliterări speciale pentru anul 2021 și este consacrată celebrării Zilei mondiale a aviației și cosmonauticii.
 
Cu aceeaşi ocazie, Î.S. ”Poşta Moldovei” a emis o carte poştală ilustrată ”Iuri Gagarin. Pilot cosmonaut rus. Primul om care a realizat un zbor în spațiu”, dar și a confecţionat o marcă poștală personalizată ”Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu”. Aceste produse filatelice oferă posibilitatea de a confecționa ilustrate maxime filateliștilor și celor pasionați de filatelie.
 
”Amintesc, cu această ocazie, că tema respectivă a fost în atenția întreprinderii timp de mai mulți ani. Astfel, la 12 aprilie 2001, Poșta Moldovei a emis o marca poștală consacrată primului cosmonaut al Terrei – Iuri Gagarin, iar la 9 aprilie 2011 a fost pusă în circulație colița ”50 de ani de la primele zboruri spațiale cu echipaj uman”, a menționat Vitalie Zaharia, exprimându-și convingerea, că prin intermediul pieselor filatelice lansate, colecționarii din Republica Moldova vor transmite în mai multe ţări ale lumii mesaje atât despre evenimentul în cauză, cât și despre ţara noastră.
 
Andrei Adam a menționat faptul că Uniunea Filateliștilor din Republica Moldova apreciază înalt organizarea evenimentului de către Î.S. ”Poșta Moldovei” și și-a exprimat convingerea că aceasta va rămâne și în continuare partenerul strategic al Uniunii pentru promovarea filateliei în Republica Moldova.
 
Vizualizări: 311