Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

Poșta Moldovei este ținta unor atacuri părtinitoare

20 Aprilie 2021
În legătură cu declarațiile care au răsunat în cadrul emisiunii ”Cutia Neagră” de la TV 8, ÎS ”Poșta Moldovei” vine cu următoarele precizări.
 
În scopul fluidizării rândurilor de cetățeni, dar și pentru asigurarea respectării tuturor restricțiilor impuse în perioada pandemică, pentru deservirea oficiilor poștale MD-2012 și MD-2000 (oficii cu cel mai mare flux de clienți), ÎS ”Poșta Moldovei” a decis contractarea serviciilor de pază fizică.
 
Dat fiind faptul că suma contractului ce urma a fi încheiat se încadra în achiziția de valoare mică, conform Regulamentului privind achiziționarea bunurilor, lucrărilor și serviciilor la întreprinderea de stat, aprobat prin HG 351 din 10 iunie 2020, au fost analizate ofertele de piață ale mai multor prestatori de astfel de servicii. De asemenea, a fost analizată minuțios și precăutată oportunitatea instituirii funcțiilor de paznic din partea Întreprinderii.
 
Deoarece soluția externalizării serviciilor date a fost considerată cea mai oportună și optimă din punct de vedere economic, în urma selectării ofertelor, cea mai avantajoasă a fost cea prezentată de către firma ”Premium Security Group”. 
 
Corectitudinea și legalitatea măsurilor întreprinse au fost confirmate și prin Raportul privind rezultatele inspectării financiare la Î.S. ”Poșta Moldovei”, realizat de către Inspecția Financiară în perioada 22.03-02.04.2021, care nu a depistat careva iregularități sau abateri în acest sens.
 
Ne exprimăm regretul că interpretările tendențioase ce s-au făcut fără a fi probate sau verificate au afectat imaginea Î.S. ”Poşta Moldovei”. Facem apel la corectitudine şi rugăm repetat instituțiile și reprezentanții surselor mass-media, inclusiv toți cei interesați, să nu ducă cetățenii în eroare, să nu gestioneze cu informații false și calomnioase Întreprinderea, exprimându-și de fiecare dată disponibilitatea de a furniza informaţii veridice tuturor celor interesaţi de activitatea Î.S. ”Poşta Moldovei”.     
 
Serviciul de presă
Vizualizări: 1,391