Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

ÎS ”Poșta Moldovei” și CN ”Poșta Română” SA – noi dimensiuni de colaborare

27 Aprilie 2021
Astăzi, 27 aprilie 2021, Vitalie Zaharia, Directorul general al ÎS „Poșta Moldovei”, a avut o întrevedere de lucru cu omologul său român, Horia Grigorescu, Directorul General al CN „Poșta Română” SA. Discuțiile s-au axat pe principalele domenii de cooperare ale celor două instituții poștale – „Poșta Moldovei” și „Poșta Română”, acestea fiind: schimbul de bune practici și expertiza privind serviciile de livrare, digitalizarea proceselor operaționale pentru prestarea serviciilor poștale și financiare moderne, instruirea personalului pe diferite domenii, serviciile noi, care să impulsioneze dezvoltarea întreprinderilor.
 
În cadrul întrevederii a fost abordată și tema intensificării parteneriatului bilateral dintre operatorii poștali din ambele țări prin semnarea unui nou acord de cooperare care să prevadă dezvoltarea platformelor și proiectelor comune privind modernizarea infrastructurii logistice a întreprinderilor, dotarea și dezvoltarea de componente software și hardware, modernizarea și eficientizarea proceselor.
 
Directorul Vitalie Zaharia, de asemenea, a avut discuții şi cu Carmen Mirela Alecu, Director general adjunct al CN „Poșta Română” SA, cu dr. Băluță Aurelian Virgil, Director, Direcția Economică, cu Matei Brătianu, Președintele Sindicatului lucrătorilor poștali, cu Cristian Iancu, Secretarul General Adjunct al Sindicatului lucrătorilor poștali din România.
 
„Poșta Română” s-a arătat deschisă de a susține ÎS „Poșta Moldovei” în procesul de reluare și intensificare a traficului de trimiteri poștale din China în Republica Moldova, în special de pe platforma Aliexpress, prin intermediul centrelor de tranzit ale acesteia.
 
Notă: Operatorii poștali ai Republicii Moldova și ai României cooperează în cadrul Uniunii Poștale Universale (UPU) în conformitate cu prevederile actelor UPU. Cooperarea bilaterală dintre CN „Poșta Română” SA și Î.S. „Poșta Moldovei” a fost și rămâne a fi una fructuoasă, bazată pe principii de prietenie și respect reciproc. 
 
Vizualizări: 1,382