Informație de contact

SUPORT INFORMAȚIONAL

+373 22 270 044

program: de luni până vineri 08:00 - 17:00

ZOLOTAYA KORONA

 
ÎS ”Poșta Moldovei” efectuează operațiuni achitare a transferurilor bănești prin intermediul sistemului internațional de transferuri bănești ZOLOTAYA KORONA.
 
ZOLOTAYA KORONA este un sistem de transferuri bănești rapide destinat persoanelor fizice. Efectuarea transferurilor nu necesită deschiderea unui cont bancar. Serviciul este prestat în 195 de ţări ale lumii.
 
Sistemul permite expedierea banilor în dolari SUA, EUR sau RUB. 
 
Comisionul pentru efectuarea transferului variază în funcţie de ţara în care acesta urmează a fi eliberat şi este în mărime de la 1,3%. 
 
Comisionul se achită de către expeditor în momentul efectuării transferului. Alte comisioane de la beneficiarul plăţii nu se reţin. 
 
Transferurile sunt disponibile pentru destinatar în decurs de 10 minute după expediere.
 
Transferurile neridicate în decurs de 30 zile se returnează expeditorului. 
 
Sistemul include serviciul gratuit de transmitere a unui SMS cu scop de informare a clienţilor despre starea transferului.
 
Î.S.”Poşta Moldovei” efectuează achitarea transferurilor ZOLOTAYA KORONA în valută naţională (MDL) la cursul Sistemului de transferuri băneşti “Zolotaia Korona”, valabil la data achitării transferului.
 
 
 
OPERAȚIUNI

 
Cum pot primi un transfer de bani prin ZOLOTAYA KORONA?
 
  1. Adresați-vă la oficiul poștal al Î.S.”Poșta Moldovei”.
 
  1. Prezentați operatorului actul de identitate valabil (buletin de identitate pentru cetățenii Republicii Moldova (în caz de pierdere a buletinului - confirmarea faptului de dispariţie a documentului sau a faptului că documentul este în curs de prelungire), paşaport internațional pentru cetățenii străini ai căror termen de aflare în RM nu depășește 90 de zile de la intrarea in țară, permis temporar, eliberat de organele competente). Actul de identitate se prezintă la oficiul poştal în momentul efectuării transferului, în original şi în fotocopie. Operatorul oficiului poştal autentifică corespunderea fotocopiei cu originalul, întoarce documentul original clientului, iar fotocopia autentificată se păstrează la oficiul poştal.
     
  1. Comunicaţi operatorului datele transferului bănesc pe care urmează să-l primiți:
  • numărul de control al transferului bănesc;
  • țara și localitatea de unde v-au fost expediați banii;
  • numele, prenumele și patronimicul expeditorului (în cazul dacă au fost indicate în formularul de transfer);
  • suma și valuta transferului.
 
  1. Semnați formularul privind achitarea transferului, ridicați numerarul de la ghișeul oficiului poștal și chitanța aferentă achitării.
Mai multe informații aflați pe site-ul perevod-korona.com.